Speltips inför AFC Bournemouth – Arsenal 26/12: Mikel Arteta-debut!

Spelbloggare Publicerat: 26 december 2019

Formsvagt möter formsvagt i form av AFC Bournemouth och Arsenal. Vitality Stadium är platsen och därifrån gör Mikel Arteta sin debut som huvudtränare för “Gunners”. På tiden att de lyckas skramla ihop till en trea då?

Annons:

Fredrik Ljungbergs tid som huvudansvarig blev kortvarig i Arsenal, men han stannar kvar i ledarstaben under Mikel Arteta, senast från Manchester City och före detta spelare i klubben. Förhoppningen är att det är han som ska vända på skutan. Europaspel är, trots allt, fortfarande inom räckhåll.

Någon enkel uppgift kommer det emellertid inte bli – Arsenal ser nämligen riktigt, riktigt dåliga ut. De spelade senast mållöst borta mot Everton på Goodison Park, i en nästan fantastiskt usel fotbollsmatch. Nu är bara en av de 13 senaste vunnen. Mardrömsstatistik!

Men om den här segern ska plockas, då kommer väl en match mot AFC Bournemouth exemplariskt tajmad? De dras närmare in i bottenstriden för varenda vecka som passerar; har förlorat sex av deras sju senaste matcher. Övrig var faktiskt, överraskande nog, borta mot Chelsea – en 1-0-vinst.

Med andra ord är det ett äkta krismöte som ska utspelas på Vitality Stadium under Boxing Day, men också ett på alla sätt vis ett av de mest spännande sådana. Bortafansen hoppas få deras tro väckt till liv nu med tränarbytet, likväl som det hela kan bli en tung börda för Mikel Arteta att bära – som en före detta omtyckt spelare i klubben.

Det är ett fortsatt skadeskjutet Arsenal som kommer till spel; utan möjligheten till tjänsterna av Rob Holding, Sead Kolasinac, Kieran Tierny (skadade), Calum Chambers (avstängd) och med osäkerhet runt Héctor Bellerin samt Mesut Özil.

Annons:

Galna skadebekymmer i AFC

Kommer allt då bli frid och fröjd under Arsenal och deras nya ledarskap med Mikel Artera? Sannolikt inte. Problemen sitter mycket djupare än så. Laget i viss mån felbyggt och i viss mån alldeles för svagt för att på allvar utmana toppen.

Men en tillfällig energiboost kan de säkerligen få, “Gunners”. De fick också 0-0 borta mot Everton senast, förvisso i en rakt av dåligt utförd match av båda lagen. Ändå; hållen nolla. Betyder något.

Framförallt bör Arsenal kunna utnyttja att de ställs mot ett så pass svagt motstånd som AFC Bournemouth, inte minst för dagen, är. De har förlorat sex av deras sju senaste matcher samt blivit nollade i tre av de fyra senaste. Dras djupare in i bottenstriden.

Man kan i viss mån förstå varför Bournemouth har sådana bekymmer, så pass svårt skadeskjutna som de är. Betydligt mycket värre än situationen är för Arsenal. De rapporteras ha minst nio och upp emot tio namn borta. Nu också Diego Rico avstängd.

2,08 gånger pengen är mer än tillräckligt för att syna den raka tvåan i matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få 250% bonus upp till 250 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Arsenal vinner, rak tvåa
Odds: 2,08
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, torsdag 26/12
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons:


Annons: