Speltips inför AFC Bournemouth – Liverpool 7/12: Blickarna på annat håll?

Spelbloggare Publicerat: 7 december 2019

Motstånd efter motstånd värjs undan som på löpande band. Kan AFC Bournemouth, dessutom i djup svacka, förmå att sätta stopp för den suveräna Premier League-serieledaren i form av Liverpool?

Annons:

Spelmässigt relativt – verkligen, i relation till siffrorna – jämnt. Ändå vann Liverpool Merseysidederbyt mot Everton under onsdagen med de brutala siffrorna fem mål mot två. Spetskvalitéerna, de offensiva, är av världsklass och det har varit tungan på vågen för serieledarna vid flertalet tillfällen under säsongen.

Många gånger har Liverpool kritiserats för att spelet är något svajigt och att den rentav absurda poängskörden inte är förtjänt. Men å andra sidan – hur ska man kunna snacka bort 14 vinster och ett kryss på 15 Premier League-matcher? Det kan man inte. Då fungerar det, helt enkelt. Jürgen Klopp och hans mannar stormar nu mot en så efterlängtad serietitel.

De enda hoten av verklig karaktär utgör numera bara tabelltvåan Leicester City och tredjeplacerade Manchester City, åtta respektive 11 poäng bakom. Kommer dock krävas en mer allvarlig svacka för att tappa in det här. Fortsatt upp till bevis nu under speltajta december månad, där tabellen på allvar brukar forma sig.

Nästa hinder att passeras står Eddie Howes AFC Bournemouth för – ett AFC som förlorat fyra matcher efter varandra, senast med uddamålet borta mot Crystal Palace. Svackan har börjat täcka över den fina säsongsstarten de hade och i tabellen sjunker de som en sten. Skrämmande nära botten nu, liksom fallet i och för sig är för samtliga klubbar placerade på den undre tabellhalvan. Som nämnt: det är under den här perioden som det hela brukar sätta sig.

Något otacksam har situationen dock varit för Bournemouth till följd av den så välfyllda skadelistan; nu prydd av David Brooks, Junior Stanislas, Charlie Daniels, Joshua Kings och Harry Wilson. Addera tveksamheter runt Andrew Surman, Lloyd Kelly samt Steve Cook på det.

Annons:

Läge för mål

Så fullkomligt urusel formen är i Bournemouth har Liverpools favoritskap på förhand såklart höjts upp rejält. Rättvisande, menar vi, men inte så att favoritoddsen är superlockande. Och det framförallt av en anledning.

Och detta är förstås nästa veckas Champions League-match borta mot RB Salzburg i Österrike. En förlust där skulle med största sannolikhet betyda att slutspelet missas i samma turnering de är regerande mästare i. Rotation här? Om inte – ändå lite svårfokuserat?

Detta öppnar upp för flera typer av spel och de med målfokus lockar allra mest. Liverpool släpper trots allt en hel del i deras matcher, men utan att det tärt på skörden. Offensiven är tillräckligt vass för att väga upp det mer bristfälliga försvarsspelet samt lite därutöver. Under veckan spelades ett helt galet derby mot Everton, där det alltså blev två insläppta och fem mål framåt. 13 raka matcher har nu innehållit mål åt båda håll.

Innan Bournemouths plattmatch mot Crystal Palace i veckan, 0-1, hade de målat i fyra matcher efter varandra, dunkla resultat till trots. Någon form av offensiv kapacitet finns det med andra ord och minst en balja borde de kunna peta in mot Liverpool även om det inte skulle räcka till poäng.

Hos Coolbet får vi 1,71 x insatsen för BLGM-spelet. Det tas omedelbart.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Sätt in 100, spela för 350 kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,71
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 7/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: