Speltips inför Arsenal – Brighton 5/12: Hemmapremiär för Freddie Ljungberg!

Spelbloggare Publicerat: 5 december 2019

Det är svenskfokus när Fredrik Ljungberg hemmadebuterar på Emirates Stadium som huvudträmnare för Arsenal och Gramham Potters Brighton & Hove Albion kommer på besök. Är du ute efter speltips inför matchen, då har du hittat rätt…

Annons:

Debuten blev inte riktigt som önskat. Fredrik Ljungberg fick “bara” 2-2 i sin tränarpremiär borta mot Norwich City. Starten på matchen var en av årets bästa perioder, men ändå kom 0-1 som en blixt från klar himmel och när 90 minuter var summerade landade det alltså bara i en poäng. Ganska rättvisande sett till hur matchbilden utvecklades.

Kräftgången fortsätter därför för “Gunners”, som nu spelat åtta matcher på raken utan att vinna. Halkat ifrån en bra bit från Premier League-toppen. Positiva delen är att Europa League-slutspelet åtminstone i praktiken står klart, såvida man inte förlorar med fyra bollar eller fler mot Standard Liége i den avslutande matchen.

Graham Potter har vunnit ett stort anseende samt respekt i Brighton & Hove Albion samt Premier League som helhet. Det begränsade spelarmaterialet till trots, spelas en optimistisk och frejdig anfallsfotboll – med hyfsade resultat; har en trea ner till bottenträsket i serien.

Däremot är det med tre raka förluster som de kommer hit, Brighton – om än mot idel storklubbar i form av Manchester United, Leicester City samt Liverpool. Ändå kommit undan utan att bli fullkomligt uppfintade på läktaren i dessa matcher. Nära var det exempelvis att en pinne kunde lösas på Anfield under helgen, men till slut blev det en 1-2-förlust trots en slutforcering värd namnet.

Räkna bort för Brighton kan vi med José Izquierdo samt Bernardo, skadade, och eventuellt även Solly March. Arsenals situation på skadefronten har samtidigt lättats upp rejält. Rob Holding samt Héctor Bellerin är nu aktuella för spel. Enda säkra avbräcket är på Dani Ceballos.

Annons:

Arsenal sätter fart direkt – men sårbara

Inledningsvis fick Arsenal precis den fart på bollen de vill få i Ljungbergs debutmatch, men över 90 minuter var det ingen höjdarprestation och 2-2 var knappast ett orättvisande resultat – alltså mot Norwich City, vilket betydde den åttonde raka utan att ha fått fira en seger.

Precis som innan, alltså; samma svajighet. Defensiv opålitlighet. Ständigt sårade. Släpper till ytor som måste täppas till. Observera att i tio matcher på raken är minst ett mål insläppt. Ett flertal målpartajn.

Här på Emirates Stadium, i hemmadebuten för den nya tränaren, är vi fullt inne på att Arsenal kommer jaga en riktig proppen ur-prestation; trycka på framåt, få ner motståndarna i banan och skölja över dem i anfall efter anfall.

Samtidigt ska nämnas att Brighton har en förhållandevis optimistisk syn på hur fotboll ska spelas nu under Graham Potter-eran och de kommer säkerligen bjuda upp till dans och kunna öka risknivån något kontra vad flertalet andra bottenlag hade. Tycker de visat upp vilja i de tre förlustmatcherna som de kommer från, vilka de också varit tydliga underdogs inför. Satte Liverpool under press senast och förlorade bara med 1-2. Och Arsenal är erkänt betydligt mer sårbara än vad de är.

Mål! Det tror vi på från torsdagens batalj på Emirates Stadium och över 3,0 (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre – är fullt spelbart till 1,90 gånger pengarna hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Sätt in 100, spela för 350 kronor + 50 spins!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,90
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:15, torsdag 5/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: