Speltips inför Arsenal – Crystal Palace 21/4: Nya, solida Gunners

Martin Efvergren Publicerat: 20 april 2019

Ett osedvanligt formstarkt Arsenal på jakt efter Champions League-biljett tar emot Crystal Palace hemma på Emirates. Efter en imponerande borta-insats nere i Neapel måste Unai Emerys mannar upp i sadeln på nytt då viktiga poäng står på spel. Vi har hittat spelvärde i ett högst sannolikt utfall till ett otroligt fint odds.

Annons:

I och med torsdagens 1-0-seger mot Napoli har Arsenal nu vunnit sex av sina sju senaste matcher och totalt endast släppt in ett mål. I ligan har man nu chansen att avancera förbi antagonisten Tottenham som innehar tredjeplatsen med en match mer spelad. Med fem omgångar kvar är således möjligheterna till att ta sig tillbaka till klubbfotbollens finrum, Champions League, goda.

Blott två och en halv dag efter den fina Europa League-skalpen stundar nu ett London-derby mot Crystal Palace. För Arsenal står alltså mycket på spel – inte minst behöver man bevisa att man är den typen av topplag som klarar att hantera tät matchning. För Crystal Palace är motivationen främst att sätta käppar i hjulet för en lokalrival.

Roy Hodgsons gäng innehar en trettonde-plats i tabellen där avståndet ner till Cardiff är behöriga åtta poäng. Senast förlorade man hemma mot Manchester City och dessförinnan vann man borta mot Newcastle.

På Arsenals skadelista finns Hector Bellerin, Rob Holding, Danny Welbeck, Aaron Ramsey samt eventuellt även Granit Xhaka. Dessutom är Sokratis Papastathopoulos avstängd. Hos bortalaget lär försvararna Mamadou Sakho och James Tomkins samt Jeff Schlupp inte komma till spel.

Emery har byggt ett försvarsspel att lita på

Känslan är att Arsenal är på väg att bygga upp någonting som är stabilt och pålitligt efter flera år av pendlande upp och ner i prestationer. Man har alltså vunnit sex av sina sju senaste matcher – där det mest anmärkningsvärda är att man totalt endast släppt in ett mål i samtliga dessa matcher.

Mycket pekar alltså åt rätt håll för detta, tidigare så fragila, Gunners. Den stora skillnaden mot tidigare är att man har en taktisk organisation samt målvakt/backlinje som hänger samman och inte rasar ihop på grund av ett eller annat individuellt misstag.

Utmaningen nu blir att lyckas ladda om efter veckans Italien-tripp. Med kort vila behöver man nu åter prestera för att ta chansen att kliva förbi Tottenham i toppstriden. Ett par viktiga spelare saknas dessutom och ofta kan det bli en aning energilöst då föregående match sitter kvar i benen. Det återstår att se i vilken utsträckning Emery väljer att rotera sitt manskap.

För Crystal Palace del är PL-kontraktet så gått som säkrat, men ett London-derby mot storebror Arsenal bör vara motivation nog. Även Roy Hodgson har byggt en stabil taktisk organisation där man släpper in – men också gör – relativt få mål. Ser man till truppen kan man tycka att det borde finnas utrymme för en offensivare inriktning men så har inte varit fallet.

Vad gäller Crystal Palace bör också tilläggas att man är starka på bortaplan. Med sina 23 poäng är man sjunde bäst i ligan i den grenen, vilket troligen kan ha att göra med att man är bättre på att försvara än att själva föra spelet.

Givet dessa förutsättningar är det ett anmärkningsvärt högt odds på spelet Under 2,5 mål totalt i matchen. I Arsenals fem senaste matcher har det blivit färre än tre mål i samtliga och i tre av Crystal Palaces fyra senaste likaså. Det mesta talar för att ett något slitet hemmalag kommer lyckas vinna den här matchen – men väldigt lite talar för att det kommer bli någon vilda västern-historia som det ofta förr kunde bli då Arsenal var involverade.

Vårt spel blir således Under 2,5 mål totalt i matchen till otroligt fina 2,50 gånger pengarna hos Paf.

Annons:
  Rygga spelet hos Paf – Få 100 kr omsättningsfri bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Paf
Spelstopp: 17:00, söndag 21/4
TV: 
Stream:  viaplay logo – Se i efterhand

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.