Speltips inför Arsenal – Newcastle 1/4: Hyfsat skrälläge

Simon Pålsson Publicerat: 1 april 2019

Newcastle åker till London med förhoppningen om att skrälla till sig en poäng eller tre på Emirates mot Arsenal i Premier League måndagen den 1 april.

Annons:

Jaså? Måndagsfotboll i England och viktigt möte i Premier League. Det går inte att klaga på fotbollstillvaron för närvarande, inte minst då den allsvenska säsongen också är igång igen. Det är fint när solen lyser, fåglarna kvittrar och fotbollsligorna står i blom runt om i Europa.

Här tror vi på ett intressant måndagsmöte mellan Arsenal och Newcastle, två lag i helt olika delar av tabellen. Arsenal försöker avsluta säsongen på ett starkt sätt för att därigenom säkra en plats till Champions League nästa säsong, medan Newcastle vill döda all risk att ramla ner. Det behövs några få poäng till.

Senare i veckan spelas i stort sett full omgång i Premier League, varpå måndagsmötet här blir en trevlig övergång från helgfotbollen till veckofotbollen den här gången. Det skadar inte.

Arsenal har relativt god form och kan luta sig mot ett starkt hemmafacit, medan Newcastle också har en fin resultatrad med sig, om än främst med goda resultat på hemmaplan.

Ett målspel hämtas

Det är ingen hemlighet att Arsenal i flera säsonger haft stora problem med skador och den här säsongen har dessvärre inte varit något undantag. Även inför måndagens möte med Newcastle finns det ett par viktiga spelare som är borta. Rob Holding, Danny Welbeck, Hector Bellerin och Lucas Torreira (fortsatt avstängd) kommer alla missa matchen. Det riskerar viktiga mittfältspjäser som Granit Xhaka och Aaron Ramsey också att göra.

Newcastle riskerar att behöva spela utan sin viktiga mittback Jamaal Lascelles, men han har förhoppningar om att kunna spela ändå. Mer oroväckande är att vårens utropstecken, den egna produkten Sean Longstaff, fortsatt är skadad. Det är också som så att Fabian Schär – en spelare som visat sig mogen för större utmaningar – missar den här matchen. Det lär göra laget än mer ihåliga bakåt.

Att Arsenal pillar in minst en boll känns givet, men vår känsla är att även Newcastle bör ha goda möjligheter att göra åtminstone ett mål här.

Båda lagen göra mål spelas därför till 1,87 gånger såsen hos Interwetten.

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag:  Interwetten
Spelstopp:  21:00, måndag 1/4
TV:   viasatpremium logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.