Speltips inför Arsenal – West Ham 22/4: Avslaget derby

Spelbloggare Publicerat: 21 april 2018

Londonderby! Om än inte det hetaste sådana, av flera orsaker. Ett speltips från målmarknaden delas därför ut när Arsenal möter West Ham United på Emirates Stadium.

Ett derby är ett derby och med det alltid lite extra utöver än en vanlig serielunksfajt. Det är dock inte de hetaste av rivaler som ryker ihop och rent sportsligt kunde matchen vara av större betydelse. Så, lite mellanmjölk här…

Arsenal riskerar förvisso petas ner från topp sex i Premier League, men det är uppenbart – och inte annat än helt rätt – att Europa League har allt fokus nu. Nästa vecka väntar det första mötet av två mot Atlético Madrid i semifinalen, i vad som ses lite som en minifinal redan nu, och om turneringen skulle spelas hem får ”Gunners” trots allt spela Champions League-fotboll nästa upplaga.

Pierre-Emerick Aubameyang kommer med all säkerhet spela på topp för Arsenal här, då han är indisponibel för klubben i årets Europa League. Annars – lite rotation att vänta, va? Henrik Mkhitaryan saknas och Aaron Ramsey samt Jack Whilshere är osäkra.

I teorin finns också risken att West Ham åker ur förstadivisionen, men i praktiken kan vi nästan helt slå fast att det är klart. Sex pinnar, som det är till bottentrion, tappas inte in med fyra matcher kvar, särskilt när flera konkurrenter därutöver hittas däremellan. De kan med andra ord ta sig an den här matchen med en hyfsat avslappnad approach.

På bortalagets skadelista hittar vi Pedro Obiang, Winston Reid, Sam Byram, Michiail Antonio och eventuellt James Collins.

Underspel av intresse

Det har varit öppna dörrar i samband med Arsenals matcher de senaste veckorna. Målfest, efter målfest, efter målfest! Men! Väntar en reaktion här? Det skulle inte förvåna.

Rotationen från Arsenals sida bör påverka offensivens udd mer än defensivens stabilitet och det väntas också roteras på fler positioner framåt i banan. Matchen är långtifrån prioriterad och känslan är således att det kan komma att bli något avslaget på planen, vilket inte ska vara West Ham emot.

Gästerna har hittat viss stabilitet i deras spel och inte minst försvarsspelet. De har nu två 1-1-kryss uppradade, mot Stoke City samt Chelsea, och vann dessförinnan med 3-0 över Southampton.

Mot ett lite distraherat och halvmotiverat Arsenal ska West Ham kunna göra match av det hela och med vetskapen om att en ynka pinne tar dem milakliv mot det nya kontraktet förutspår vi att de medvetet kommer vilja få ner tempot i matchen.

Årets omvända möte slutade förresten mållöst och när lagen möttes i Ligacupen, på Emirates Stadium, vann Arsenal med knappa 1-0. Tillknäppt på nytt?

Under 3,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid exakt tre mål – är ett klipp till 1,81 gånger degen. ComeOn med oddset.

  Rygga spelet hos ComeOn – Få upp till 3 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (Marknadens största bonus: 3 000 kronor!)
Spelstopp: 14:30, söndag 22/4
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: