Speltips inför Aston Villa – Manchester City 12/1: Ingen överkörning?

Spelbloggare Publicerat: 10 januari 2020

Botten ställs mot toppen i veckoavslutningen av Premier League och det är klart att skillnaderna Aston Villa och Manchester City är fundamentala – men så stora som spelbolagen vill få det till? Tveksamt!

Annons:

Söndag, 17:30, ska det spelas fotboll på Villa Park för första gången kalenderåret 2020. Detta efter fyra raka matcher på resande fot – och det är inte vilken match som helst hemmapubliken ska få skåda – världspjäsen Manchester City kommer på besök.

Blandad kompott har det varit för Aston Villa under den här perioden. Ligacupen senast, första mötet av två i semifinalen, mot Liverpool fick de 1-1 i. Goda möjligheter för avancemang och en final mot, förmodligen, just Manchester City.

Gästerna vann nämligen den första semifinalen mot ärkerivalen Manchester United, på Old Trafford, med tre mål mot ett och då kunde siffrorna mycket väl ha blivit större än sådana. Dessförinnan avancerades även Port Vale förbi i FA-cupen.

I Premier League är titeldrömmen dessvärre redan släckt för Manchester City. Glappet upp till serieledande Liverpool, från tredjeplatsen, är på 14 pinnar med matchen mer spelad än desamma. Titlarna får man ställa in siktet på i de inhemska cuperna samt Champions League istället.

Aston Villa har Tom Heaton, Jed Steer, John McGinn, Matt Targett, Keinan Davis, Wesley samt eventuellt Jonathan Kodjia indisponibla. För City är enbart Leroy Sané och Aymeric Laporte out.

Underspel

Hemmalaget slåss med näbbar och klor i botten av tabellen, på platsen ovanför bottentrion, och kommer av allt att döma vara kvar i samma skikt säsongen ut. Varenda liten pinne kan komma att bli av största betydelse.

Mot ett stjärnspäckat Manchester City skulle det förstås krävas en hel del för att ta poäng, men någon omöjlighet är det knappast. Hänt vid upprepande tillfällen att mästarna fallit i klar favoritposition.

En del positiva inslag har de funnits i Villas senaste matcher, som i cupmatchen mot Leicester senast. Höll ihop försvarsspelet väl – och precis det är vad det kommer handla om i söndagens match.

Fem av bortalagets sex senaste matcher har innehållit max fyra mål och fyra av dem max tre. Det känns knappast som skrivet i sten att siffrorna skulle skjuta upp i taket mot ett defensivt inriktat och hårt fajtandes Aston Villa.

Under 4,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid exakt fyra – tas till 1,66x hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 4,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,66
Bolag: Bethard
Spelstopp: 17:30, söndag 12/1
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo