Speltips inför Aston Villa – Tottenham 16/2: Rakt spel

Spelbloggare Publicerat: 16 februari 2020

José Mourinhos Tottenham Hotspur är långtifrån briljanta och har blivit av med kuggen Christian Eriksen, men de bör ändå ha slagkraften att värja undan Aston Villa under söndagen.

  Spela Tottenham att vinna till oddset 1,96 hos coolbet!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Aston Villa är å ena sidan nere i bottenregionen av Premier League och slåss med näbbar och klor för kontraktet och andra sidan klara för final i Ligacupen efter att ha skrällt, imponerat och skickat ut starka Leicester City ur semifinalen. Hur kan skillnaderna vara så pass stora?

Givetvis är det till stora delar tillfälligheter som spelar roll. Ser man till normalnivån är Aston Villa helt enkelt inte bättre än för en PL-bottenstrid. Precis före uppehållet åkte de också på en tung förlust i samband med besöket av AFC Bournemouth, 1-2 i baken. Det efter en period av lite bättre resultat.

Tottenham hoppas istället ha konserverat formen från före det kortare uppehållet – och faktum är att de så sent som för en och en halv vecka sedan spelade och vann FA-cupomspelet mot Southampton. Dessförinnan stod de för en storskräll när Manchester City besegrades med 2-0 i London.

Även om det inte alltid sett superbra ut spelmässigt – faktum är att sex förlustfria matcher, 4-2-0, radats upp och det är det bara att höja på hatten för. Fakta som inte kan viftas undan hur som helst. Lite av lugnande besked för José Mourinho.

Däremot är det bittert att inte minst Harry Kane står kvar som skadelistad och kommer missa matchen tillsammans med Moussa Sissoko samt Juan Foyth. Eventuellt även Ben Davies och Erik Lamela. Större ansvar ligger således på en sådan som Heung-Min Son och han har målat i fyra matcher på raken.

Annons:

Skadeproblem för Villa

Champions League-spel nästa vecka finns förstås redan med i planerna för Tottenham, men efter en period utan matchspel finns det anledning till att toppa laget här. Den fysiska påfrestningen ska man klara av.

Och även om Aston Villa har ett helt okej hemmafacit, fem förluster på 12 matcher, ska det normalt råda väsentliga skillnader dessa emellan.

Någon form av vinnarrutin har också vuxit fram i Spurs den senaste tiden, bland annat med segern över Manchester City och sex raka utan förlust. Det behöver inte alltid se överdrivet bra ut för poängen att trilla in och man har känn på topp fyra.

Addera på detta betydande skadeproblem för Aston Villa, som har flera framstående pjäser out; Tom Heaton, Jed Steer, John McGinn, Wesley samt Keinan Davis. Osäkert runt Daniel Drinkwater och Ezri Konsa.

1,96 x insatsen är fullt acceptabelt betalt och det spelas hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos coolbet – med svenska oddssättare!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Tottenham Hotspur vinner, rak tvåa
Odds: 1,96
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 16/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

Annons:


Annons: