Speltips inför Bournemouth – Watford 12/1: Vinnare identifierad

Spelbloggare Publicerat: 10 januari 2020

Tredjejumbon möter nästjumbon i Premier League – AFC Bournemouth och Watford. Gästerna visar prov på utmärkt form och ska ha alla chanser till tre blytunga poäng.

Annons:

En av helgens viktigaste bataljer från Premier League spelas på Vitality Stadium och det är den första av två söndagsmatcher därifrån. Avspark 15:00!

Känner ni ångesten? Två av de tre lagen på nedflyttningsplats ska tampas om tre friska poäng. En vinst skulle innebära ett markant lyft. En förlust skulle i sin tur kunna bli helt förödande.

Bortsett från avancemanget i FA-cupen, via 4-0 mot Luton Town, är AFC Bournemouth djupt nere i dvala. Av de tio senaste matcherna är åtta förlorade, medan övriga förvånande nog spelats varit mot storklubbarna Chelsea, vinst, och Arsenal, oavgjort. I samband med nyårsdagen blev man förnedrade av West Ham United, 0-4 i baken.

Watford brakade samman totalt i samband med veckans FA-cupen, där de hade 3-0 mot Tranmere Rovers, på nedflyttningsplats i League One, och sedermera tappade till 3-3 under matchens avslutande 25 minuter. Ställer till det då omspelet går av stapeln redan tisdag nästa vecka. Knappast sådana prövningar man behöver på truppen i en situation som denna.

Truppen är nämligen redan från start tunn och nu extremt skadeskjuten. Upp emot tio spelare riskerar missa den här matchen, varav flera av stor betydelse; Christian Kabasele, Daryl Janmaat, Sebastian Prödl samt Danny Welbeck. För att nämna några.

Watford bättre än tabellen visar på

Skadeproblematik, javisst, men det har Watford haft sedan en tid tillbaka och trots dessa har skutan kunnat vändas på och resultaten förbättrats markant. De senaste fyra Premier League-matcherna har summerats i tre segrar – över Manchester United, Aston Villa samt Wolverhampton Wanderers – samt ett kryss, vilket kom mot Sheffield United. Toppform!

Detsamma, gällande formen, kan inte sägas om AFC Bournemouth. De har alltså förlorat åtta av deras tio senaste matcher, och har en 0-4-förlust mot bottenkonkurrenten West Ham färskt i minnet.

Och även för deras del, i lika stor utsträckning, är skadeproblematiken svår; hela nio spelare missar med största säkerhet matchen. Så, på den fronten går det jämnt ut.

Watford ska vara bättre än vad tabellen indikerar på och har nu funnit formen. Räcker det till en vinst på Vitality Stadium? Det tror vi.

Den raka tvåan är mer än spelbar till 2,80 gånger pengarna hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kronor välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Watford vinner, rak tvåa
Odds: 2,80
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:00, söndag 12/1
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo