Speltips inför Brighton – Chelsea 1/1: Decenniets första PL-match!

Spelbloggare Publicerat: 31 december 2019

Ett nytt kalenderår och decennium tar vid och startskottet från det nya Premier League-året avfyras från Falmer Stadium, vid sidan av Burnley – Aston Villa, varifrån Brighton & Hove Albion samt Chelsea drabbar samman. Vem vinner? Blir det målrikt eller tillknäppt? Svaren hoppas vi kunna leverera er, summerat i ett speltips.

Annons:

Boxing Day-fiaskot, 0-2 i baken mot Southampton, följdes upp av en bortavinst i derbyt mot Arsenal – den andra derbytrean, övrig mot Tottenham Hotspur, som plockats på kort tid. På deras höjder står Chelsea uppenbart starkt – men ojämnheten är ett stort problem. Flera matcher man fallit som storfavoriter under vintern.

Nu hoppas “Londons blåa” öppna ett det nya decenniet på bästa möjliga sätt – och därmed befästa deras position i seriens topp fyra. Champions League-området. För närvarande har man en marginal om fyra poäng till nackflåsande Manchester United och tätt bakom dem hittas en längre svans av lag. 2020 blir ett på alla sätt och vis spännande år.

Graham Potter, svenskbekantingen med ett förflutet i Östersund, och hans Brighton & Hove Albion är det som står för värdskapet i matchen. Det är ett spelarmässigt svårt begränsat lag, som ändå lyckas spela en bollinnehavsinriktad och optimistisk fotboll – med fullt acceptabelt resultat.

Mer än att fixa kontraktet kan man inte kräva av ett lag som Brighton och när de hittas i mittensmeten av tabellen, fem poäng ner till bottenträsket, finns det inte mycket att anmärka på – och den riktning klubben tagit lovar gott inför framtiden. Ett projekt som ska bära frukt.

Annons:

Underspelet rimligt

Något elvamannaförsvar och hundra procent defensivt fokus kommer det knappast vara på fel om från Brightons sida. De har förmått att föra matcher under perioder även mot topplag och kommer förstås hålla fast vid deras idé – i det stora hela.

Men det är klart att det finns någon sorts begränsning när ett lag som Chelsea står på den andra sidan planhalvan – att det kanske blir något mer försiktigt och mindre framåtlutat. Detta tror vi kommer prägla matchbilden i stort.

Chelsea kommer från en urstark vändning i derbyt mot Arsenal, men förmår att vara ojämna i sina prestationer och mot något sämre motstånd har de haft svårt att omvandla trycket och bollinnehavet i stora målchanser och i sin tur mål. Se bara på de senaste veckornas matcher: 0-2 mot Southampton och 0-1 mot AFC Bournemouth.

Tre av Brightons fyra senaste matcher har innehållit max två mål. Övrig exakt tre. Gästerna har fem raka under 3,5 och tre av dessa under 2,5.

Slutsatsen, i form av ett speltips, blir under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid tre – till 1,69 gånger pengarna hos Fastbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,69
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 13:30, onsdag 1/1
TV:  viasatpremium logo
Stream:  [viaplay

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons:


Annons: