Speltips inför Brighton – Chelsea 16/12: Grov underskattning

Spelbloggare Publicerat: 15 december 2018

På Falmer Stadium ska Brighton & Hove Albion för allt i världen inte underskattas och toppjagande Chelsea kan vänta problem under söndagseftermiddagen. Upplagt för en tajt batalj där det små detaljerna kommer göra skillnaden?

Annons:

Redan nu, 16 matcher in i kalaset, har Brighton ryckt ifrån botten i Premier League och även om faran ännu inte helt kan viftas bort, har de skapat sig en drömsituation över slutspurten på 2018 och framåt.

För, ja, visst måste 21 pinnar på 16 matcher betraktas som över förväntan? 6-3-7 är ett facit att vara stolta över när medlen, i spelartruppen och det ekonomiska, är så oerhört små i relation till en stor del av serien.

Chelsea passade på att vila ett flertal spelare i veckans Europa League-match borta mot Vidi – de som skickade ut Malmö FF ur Champions League-kvalet, för att sedan falla på mållinjen – då gruppens förstaplats redan var klappad och klar. Utfallet? 2-2. Där stod Oliver Giroud för en magnifik kvitterings- tillika frisparksbalja.

I serien innehas fjärdeplatsen, alltså en av de som leder ut i Europas finrum till nästa år, men det bara på bättre målskillnad än Arsenal nedanför. Över är Tottenham Hotspur närmast inom räckhåll. Sätter man press på dem?

Shane Duffy, avstängd, och eventuellt Alireza Jahanbakhsh samt José Izquierdo missar matchen för Brighton. Chelsea har Victor Moses, Marco van Ginkel, Gary Cahill och Àlvaro Morata out. Tveksamt runt Mateo Kovacic.

Enorm hemmastyrka

Brighton på Falmer Stadium kontra Brighton på resande fot är som natt och dag. Därför vill vi inte dra större slutsatser av deras knappa 0-1-förlust när Burnley besöktes för strax över en vecka sedan.

Hemmafacit? Det är helt makalöst bra. Fyra vinster, två kryss och en förlust. Den sistnämnda med uddamålet mot Tottenham och bland de som värjts undan hittas Manchester United, West Ham United och Wolverhampton.

Gästande Chelsea har förlorat deras två senaste PL-bortamatcher – mot ”Spurs” och ”Wolves”, två lag som alltså Brighton ställt svåra frågor till på Falmer Stadium.

Det här kan bli tajt, är känslan. De små detaljerna avgör.

Att Chelsea då räknas som storfavoriter motsätter vi oss. Hemmalaget spelas med +1,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de förlorar med uddamålet och hel vid bättre resultat än då – till smakrika 1,81 gånger pengarna.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Brighton +1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 14:30, söndag 16/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.