Speltips inför Brighton – Newcastle 27/4: Krislaget sluter samman

Martin Efvergren Publicerat: 27 april 2019

Formsvaga Brighton slåss för sin överlevnad och nu stundar en livsviktig hemmamatch mot ett Newcastle som egentligen inte har något att spela för. Vi tror att hemmalaget reser sig på nio och ror hem en efterlängtad seger.

Annons:

Efter en fin period i mars månad har så april blivit till en enda långa mardröm för Chris Hughtons Brighton & Hove Albion. Laget har inte gjort ett enda mål på de sju senaste matcherna och endast skrapat ihop en poäng. Nu är man rejält illa ute.

Med tre omgångar kvar att spela är avståndet ner till Cardiff, under strecket, tre poäng. När dessa båda lag möttes för tre matcher sedan blev det torsk för Brighton och läget därmed kritiskt på allvar. Därefter har man dock ryckt upp sig något prestationsmässigt och kryssat borta mot Wolverhampton och senast föll man med ”bara” 1-0 mot Tottenham.

Rafa Benitez Newcastle innehar, efter två raka segrar, 13:e-platsen i tabellen, tio poäng ovanför Cardiff. Således är PL-kontraktet säkrat och motivationen till den här matchen bör rimligen inte vara i paritet med hemmalagets.

På skadelistan hos Brighton finns Jason Steele och Davy Pröpper. Hos Newcasle lär inte Miguel Almiron, Sean Longstaff och Florian Lejeune komma till spel.

Brighton är av karaktären som reser sig

Det faktum att Brighton har allt spela för samtidigt som Newcastle inte har något spela för är naturligtvis en avgörande aspekt att ta hänsyn till vad gäller det här mötet. Innebär detta att ett supermotiverat hemmalag kommer besegra ett lojt bortalag eller blir pressen ett för tungt ok att bära?

Normalt sett så är ”motivation slår klass” en ganska bra devis. Utifrån den vinkeln bör det rimligen vara fördel Brighton. Det som oroar är lagets bedrövliga form samt vad det faktum att man inte gjort mål på sju raka matcher innebär för den mentala hälsan.

Laget är dock bättre än vad den senaste tidens resultat visar och det finns en grundtrygghet i Chris Hughtons spelmodell och ledarskap. Han har lett laget sedan 2014 och över tid byggt något som inte borde kunna rasa samman på grund av en månads formsvacka.

Brighton är ett hårt arbetande lag utan fixstjärnor – på gott och på ont. I det här läget torde det dock finnas karaktärer som kan kliva fram, såsom Glenn Murray och Shane Duffy. Framförallt så är man ett lag som kommer sluta samman i det här läget. Det snarare än att man börjar dra åt olika håll, vilket hade kunnat vara fallet i många andra lag.

På väg åt rätt håll

De två senaste matcherna mot Wolves och Spurs har visat att Brighton är på väg åt rätt håll. Med en lojal hemmapublik i ryggen och ett lag som kommer kämpa till sista blodsdroppen bör man kunna resa sig i den här matchen.

Newcastle har, som sagt, inte någon större anledning att springa ihjäl sig i den här matchen och normalt sett påverkar det alla lag. Benitez lagbygge har sin styrka i försvarsspelet och den taktiska disciplinen och att lyckas upprätthålla den biten i ett sånt här läge är ingen självklarhet.

När lagen möttes i höstas slutade det 0-1 till Brighton på bortaplan. Generellt sett är det två målsnåla lag och ett underspel lockar följaktligen. Under 2,5 mål totalt står dock endast i cirka 1.55. Det kan vara värt att spela på om man söker ett säkrare spel.

Vårt spel blir att Brighton kommer att lyckas vinna den här matchen och hos Betsson får vi fina 2.39 gånger insatsen på det spelet.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Brighton vinner, rak etta
Odds: 2,39 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:30, lördag 27/4
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.