Speltips inför Brighton – Wolverhampton 8/12: Fel favorit

Spelbloggare Publicerat: 8 december 2019

Graham Potter och hans Brighton & Hove Albion kommer från en riktig toppinsats och skalp i veckan – en vecka de nu hoppas avsluta med stil i samband med hemmamötet mot ett skållhett Wolverhampton Wanderers på Falmer Stadium.

Annons:

Förlustsviten, under en period av oerhört tuffa matcher, stannade vid tre matcher när Brighton i veckan på bortaplan besegrade Fredrik Ljungbergs Arsenal helt välförtjänt med två mål mot ett. Trean i sig är imponerande, men kanske framförallt sättet matchen – liksom de flesta andra – togs an. Bara för att motståndarna är mer namnstarka, betyder det inte att den frejdiga spelfilosofin släpps på.

De poängen innebar ett litet studs bort från bottenstriden, även om man alltjämt är i riskzonen att dras in i den, och jargongen runt klubben är i allmänhet positiv. Finns en långtgående plan och framtidstro.

Å andra sidan ska det nämnas att det var ett fullkomligt uddlöst och oerhört svagt, något identitetslöst, Arsenal som de stävja. Wolverhampton ser för tillfället ut som en klart tuffare motståndare.

Årets Wolverhampton Wanderers har vi på Spelbloggare.se vid upprepande tillfällen höjt upp som ett potentiellt utropstecken och den tanken är fortsatt densamma. Efter en sämre säsongsstart har de fått upp ångan och kan stoltsera med tio uppradade Premier League-matcher utan torsk. Sammantaget är bara två av 15 förlorade – näst bäst i serien tillsammans med Leicester City.

På femteplatsen står de placerade nu och ett nytt äventyr i Europa är på känn. Dessutom är de redan inför nästa veckas möte med Besiktas slutspelsklara i Europa League.

Båda tränare kan ställa ut de närmast bästa möjliga startelvorna och laborera fritt med respektive startelva. Brighton saknar José Izquierdo samt Solly March, skadade, och “Wolves” Wolly Boly och med ett frågetecken över Morgan Gibbs-White.

Annons:

”Wolves” plusspelas

Det är två spännande lag som möter varandra, men i kapacitet finns det en extraväxel i Wolverhampton, vilka vi ser som en av de mest solklara av kandidater för Europaspel. Om det verkligen vill sig väl – topp fyra?

Brighton trummar på rätt bra, även i tuffare matcher, men de mötte Arsenal perfekt tajmat – med den här tränarkarusellen samt deras brutala formsvacka – och man kanske kan tona ner den insatsen något.

Med hemma-/bortaplansfaktorn kontra kvalitetsdifferensen invägd i analysen så ser vi det här som nästintill helt femtio-femtio. Kanske “Wolves” som knappa favoriter – de har trots allt tio raka seriematcher utan förlust och blott två på hela säsongen. Försvarsstarka, stabila och svårspelade.

När vi kan få ett odds som 1,70 för Wolverhampton +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort i matchen – ser vi helt enkelt ingen anledning till att hålla fingrarna borta.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Wolverhampton Wanderers +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,70
Bolag: Bethard
Spelstopp: 17:30, söndag 8/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: