Speltips inför Burnley – Arsenal 12/5: Sista chansen

Simon Pålsson Publicerat: 9 maj 2019

Arsenal är klara favoriter, men pallar laget för trycket borta mot Burnley i den sista omgången i Premier League söndagen den 12 maj?

Annons:

Unai Emery har enligt en hel del experter och supportrar haft en svag inledande säsong som manager för Arsenal. Det grundar sig främst i det faktum att laget hamnat utanför topp 4 i Premier League, någonting som minst två lag av Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Manchester United och Tottenham måste göra. Tuff konkurrens minst sagt.

Samtidigt är Arsenal framme i final i Europa League där laget redan från start imponerat stort och det är såklart ett lovande tecken på den potential som finns. Trots att prestationer i stundom varit lite upp och ner har Unai Emery lotsat sitt lag hela vägen fram till en final. Det är i skrivande stund den bästa chansen till Champions League nästa år. Det som krävs är en finalseger över Chelsea.

Men det finns teoretiskt sett en liten chans att nå platsen via ligan. Då handlar det om att ta igen tre poäng på rivalen Tottenham i den sista omgången. Tottenham har en tuff match mot Everton – och vi tror att de mycket väl kan förlora – men Arsenal ska dessutom plocka in hela åtta mål. Är det realistiskt? Inte direkt. Men är det värt att ge en chans? Helt klart.

Alldeles för högt odds

För Arsenal är det alltså Burnley som står för motståndet och Sean Dyche har kunnat pusta ut redan för ett par veckor sedan sedan laget säkrat kontraktet. Därför är incitamenten inför den här matchen få – om några – varpå Arsenal i det avseendet bör ha chansen att verkligen köra över laget. Aaron Lennon och Steven Defour, även eventuellt Phil Bardsley och Robbie Brady, missar dessutom matchen för hemmalaget.

Men samtidigt är Burnley ett lag som visat sig svårslagna och som stretar emot bra mot topplagen. Den här säsongen motsvarade inte förväntningarna efter fjolårets succé, men nytt kontrakt är trots allt det viktigaste. Det återstår att se om Burnley kan göra en fin avslutning på säsongen mot ett Arsenal som klubben alltså har nio (!) Raka förluster mot. Svindlande.

Arsenal har varit allt bättre i skarpa lägen på senare tid – då tänker vi nog främst på Europa League för att vara ärliga – och bör ha lite härlig energi i laget efter torsdagens semifinalvinst i Europa. Nästa viktiga match är finalen den 27 maj, varpå laget nu kan satsa allt i den här matchen.

Under 3,5 mål spela till 1,62 gånger insatsen hos Betfair. Hur mycket Arsenal än vill ösa över Burnley vet vi att hemmalaget är svårforcerade. Det kommer till en punkt när laget ger upp, inte minst om Spurs skulle ta ledningen borta i London.

Annons:

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Under 3,5 mål
Odds:  1,62 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  16:00, söndag 12/5
TV:   viasatsport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

 

 
Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.