Speltips inför Burnley – Arsenal 2/2: Värdet på skrällspelen

Spelbloggare Publicerat: 1 februari 2020

Man kan vrida och vända på det hur som helst, att skillnaderna det facto ska vara stora, men med förankring i verkligheten är det svårt att se Arsenal som storfavoriter inför söndagens match mot Burnley på Turf Moor.

Annons:

Mikel Arteta som tränare har inneburit ett lyft för Arsenal. Absolut, det är odiskutabla fakta. Samtidigt har lyftet varit långtifrån tillräckligt och klubben i viss mån fortfarande på knäna – med en vilja att vara en av de stora världspjäserna, till att inte vara bättre placerade än tia i Premier League.

Vad som ska nämnas är emellertid att mittenskiktet av serien är fantastiskt tajt och det bäddar för en spännande fortsättning. Europaplatserna är alltjämt inom nära räckhåll, likväl som en resa nedåt i tabellen skulle kunna bli verklighet lika snabbt som uppåt.

För att sätta lite siffror på det – speltipset var skrivet samt publicerat före lördagens matcher – har man fyra poäng upp till Manchester United på femteplatsen medan bara målskillnad håller dem ovanför ett flertal konkurrenter nedanför, däribland Burnley på trettondeplatsen.

Burnley är, som känt, en betydligt mindre fotbollsklubb än vad Arsenal är – och för deras del är det absolut inget underbetyg att harva runt i mittensmeten av Premier League.

Men livet som supporter för Burnley är för den delen inte det enklaste – frustrerande och ovisst. Laget varvar urstarka prestationer med rena katastrofinsatser och det är alltid svårt att veta var de står just för dagen. De två senaste PL-matcherna, mot storklubbar i form av Leicester City samt Manchester United, har de vunnit. Förra veckans FA-cupmatch mot Norwich City, hemma, förlorades däremot.

Samma FA-cupomgång avancerade Gunners vidare från efter att ha, relativt stabilt, vunnit med två mål mot ett borta över AFC Bournemouth. Viktigt och skönt att ta sig vidare, liksom att slippa omspel och 90 extraminuters fotboll när matchandet kommer bli allt hårdare under februari månad.

Värdet på Burnley

På höjderna kan Arsenal fortfarande se riktigt vassa ut, men dessa nås alldeles för sällan och ännu mer sällan över en hel match. Man får helt enkelt värdera dem utifrån vad som i praktiken presterats. Före den här cupvinsten senast hade de spelat tre raka oavgjorda och allt som allt är blott tre av de 11 senaste matcherna vunna. I PL? En av åtta. Två av 16.

Man kan sitta och snacka om grundkapacitet hit och dit, men det är fakta som Arsenal inte kommer undan och sådan som, såklart, ska bakas in i analysen på förhand.

Viss ljusning på truppfronten har bortalaget fått, men kvar som skadade står Skhordan Mustafi, Calum Chambers, Kieran Tierney, Reiss Nelsson samt Sead Kolasinac. Ganska tung spelarlista.

Burnley kommer förvisso från en tung cupförlust, men har varit briljanta i deras två senaste PL-matcher – vunnit över två topp fem-lag. Nu är de stärkta av hemmaplansfördelen och det tål att understrykas att de på 24 omgångar har spelat in lika många poäng som motståndarna.

Ben Gibson, Jóhann Gudmundsson och Phil Bradsley är osäkra för Burnley inför matchen, medan Ashley Barnes med säkerhet missar den. Inga jättebekymmer.

De raka spelen på bortalaget är nere och snuddar på dubbla insatsen – och då är det inget snack om saken att den motsatta positionen är den av värde. Vi spelar därför Burnley med +0,5 mål (asian handicap) – spelet sitter vid hemmavinst eller kryss – till 1,87x hos Bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 000 kr i spelkrediter!
Regler & villkor gäller. +18 år. Stodlinjen.se. Fler detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Burnley +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,87
Bolag: Bet365 (Annons/Regler & villkor/+18/Stodlinjen.se)
Spelstopp: 15:00, söndag 2/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo