Speltips inför Burnley – Cardiff City 13/4: Måstematch för bortalaget!

Martin Efvergren Publicerat: 11 april 2019

Med blott fem omgångar kvar att spela är det ett Cardiff med kniven mot strupen som ska ta sig an Burnley på Turf Moor. Samtidigt har Sean Dyches mannar chansen att, i praktiken, säkra nytt PL-kontrakt och mycket talar för att de kommer att ta den. Ett fint spelvärde finner vi i att hemmalaget tar sin tredje raka seger.

Annons:

Man brukar väl inte prata om det tredje svåra året men efter de senaste två succésäsongerna har så blivit fallet för Burnley. Deras, både avskydda och älskade (åtminstone av lagets supportrar), ”brottarfotboll” har varit oerhört effektiv under en lång tid men den här säsongen har man, framförallt, inte varit lika defensivt solida som tidigare.

Sett till resurser och spelarmaterial är dock årets säsong inte någon underprestation. Man befinner sig på en 14:e plats med åtta poäng (med en match mer spelad) ner till Cardiff City under strecket och har nu alltså chansen att utöka det försprånget till, så gott som, ointagliga elva poäng.

För Neil Warnocks Cardiff är läget däremot prekärt. Nykomlingarna har fem poäng upp till Southampton ovanför strecket vilket gör en rejäl uppryckning i de avslutande fem matcherna helt nödvändig. Än så länge är det dock ingenting som tyder på att det kommer ske då man i de sex senaste matcherna har gått förlorande ur fem.

På skadefronten är det osäkert om Phil Bardsley kommer till spel för hemmalaget. Peter Crouch, Steven Defour och Aaron Lennon lär dock, med säkerhet, saknas ett tag till. Hos Cardiff är viktige Soleymane Bamba och Callum Paterson borta resten av säsongen och Jazz Richards och Harry Arter missar sannolikt helgens match.

Cardiff är en sämre version av Burnley

Till spelsätt och truppsammansättning påminner dessa båda lag en hel del om varandra. Stuket är traditionellt brittiskt med mer fokus på fysik, attityd och långa bollar än bollinnehav och teknisk finess.

Cardiff lär vara desperata och en match där kommer att smälla på i närkamperna är att vänta. Ingen av lagen har för vana att föra spelet men Cardiffs behov av tre poäng kan komma att tvinga fram ett spel som de inte är helt bekväma med.

Burnley, å sin sida, lär kunna hålla sig betydligt kallare och mer cyniska – på det sätt som blivit deras signum. Dessa förutsättningarna ger att det kommer vara lättare för Sean Dyches gäng att spela sin fotboll och det kan komma att bli en avgörande faktor.

Hemmalaget kommer dessutom från två stärkande segrar som lär ha givit ett självförtroende som Cardiff just nu, av allt att döma, saknar. Walesarna har förlorat fem av sina sex senaste matcher och har, på hela säsongen, endast tagit totalt åtta poäng på bortaplan. Väldigt lite talar alltså för Warnocks mannar i den stundande slutstriden och risken är stor att läget kommer att se än mörkare ut efter helgens omgång.

Sammantaget har vi således starka argument för att tro på en rak 1:a i den här matchen. Ettan ger dessutom hela 1.95 gånger insatsen hos Coolbet och givet förutsättningarna måste det anses som klart spelvärt.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Burnley vinner, rak etta
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 13/4
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.