Speltips inför Burnley – Chelsea 26/10: Tajt historia på Turf Moor

Spelbloggare Publicerat: 26 oktober 2019

Formstarkt ställs mot formstarkt i form av Burnley och Chelsea när Premier League-lördagen ska summeras på Turf Moor – och mycket talar mer en tuff, hård och tillknäppt kamp.

Annons:

Det finns helt klart enklare ställen än Turf Moor att besöka på de brittiska öarna, det har såväl Southampton, (3-0) Norwich City (2-0) som Everton (1-0) fått erfara. Däremellan åktes förvisso en klar torsk mot suveräna Liverpool på, men PL:s toppduo håller en helt annan nivå än resterande klubbar. Svårt att räcka till i de matcherna. Kan knappast krävas.

Hur som helst verkar det som att Turf Moor håller på att bli en arena som på nytt blivit en mardröm för seriekonkurrenterna att besöka, liksom under förrförra året när en Europaplats – mot i princip alla odds – löstes.

Tendenserna är starkt positiva i Burnley, som på nio matcher spelat in 12 pinnar och med det är blott tre från Europaområdet tillika Arsenal på femteplatsen. Så, tuff nöt för Chelsea att knäcka här och nu. Inte en bortamatch där en trea med enkelhet bara kan plockas.

Men det finns också en annan formstark (och för den delen mer namnstark) part i matchen – Chelsea. ”Londons blåa” har vaknat upp från deras dvala, vunnit sex raka matcher, i inhemsk cup- och seriefotboll samt Champions League. Under veckan stod de för en storskalp via en 1-0-vinst i bortamötet mot holländska Ajax.

N’Golo Kanté kommer allt närmare spel i Chelsea efter sitt kortare skadeuppehåll och skulle eventuellt kunna medverka redan här, vilket vore ett fundamentalt plus. Annars är Ross Barkley ett osäkert kort, Antonio Rüdiger, Andreas Christensen samt Ruben Loftus-Cheek indisponibla. Och för Burnley? Johann Gudmundsson samt Daniel Drinkwater out. Jack Cork och Ashley Barnes osäkra.

Annons:

Två formstarka lag – underspel

Som nämnt: Turf Moor är en tuff, mycket tuff arena att besöka. Burnley ser mycket solida ut och även senast, borta mot Leicester City, stod det upp väl fastän det till slut landade i en 1-2-förlust. Hedervärd prestation.

Inför hemmapubliken har Burnley vunnit tre av fyra matcher samt hållit nollan intakt i dessa. Svårspelade, tuffa att möta och alltid kompakta. Det kommer krävas en hel del från Chelsea att luckra upp deras defensiva lås.

Ser vi till Chelseas match mot Newcastle United på Stamford Bridge för exakt en vecka sedan, var det med vissa bekymmer som en uddamålsvinst, 1-0, kunde inkasseras. Matchens enda mål kom via Marcos Alonso i den 73:e minuten. Alldeles för lite skapades i relation till den spelmässiga dominansen.

Mer försvarsinriktad fotboll blev det mot Ajax i veckan och även då, denna gång på resande fot, löstes en 1-0-vinst. Mycket imponerande, inte minst hur motståndarnas oftast så potenta offensiv neutraliserades. Vinnarbaljan kom i slutminuterna. Två tajta matcher med positiva besked defensivt, men inte alltför sprudlande offensiv.

Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre – tas till 1,76x hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:30, lördag 26/10
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: