Speltips inför Burnley – Everton 5/10: Bra slagläge

Simon Pålsson Publicerat: 5 oktober 2019

Det är viktiga poäng som står på spel inför lördagens drabbning mellan Burnley och Everton i Premier League.

Annons:

På klassisk avsparkstid – alltså vid 16:00 på lördagen – är det dags för ett möte som prioriteras bort ur sändande tv-bolags tablå men som ändå har ett visst intresse för oss neutrala åskådare. För matchen mellan Burnley och Everton handlar mycket riktigt om tre viktiga poäng för två lag som underpresterat något under inledningen på säsongen.

Om vi ser till tabelläget har vi tydligt två lag som har underpresterat och som har ett lätt fäste i bottenstriden. Burnley har nio inspelade poäng, medan det Everton som hade tänkt utmana i toppen alltså redan hunnit förlora fyra matcher på sju omgångar och därför bara har sju poäng.

Everton står på tre raka förluster och har direkt svag form på senare tid – någonting som oroar inför fortsättningen på säsongen. Enligt många var det här året då man på allvar skulle försöka slå sig in i toppen, när flera storklubbar vacklar ordentligt i sin utveckling.

Burnley däremot har ett ok poängtempo, men tänker försöka klättra upp till lite säkrare regioner av tabellen. Nu har man tre raka utan förlust och har hittat stabiliteten igen.

Annons:

En intensiv match

Daniel Drinkwater kommer inte att kunna spela den här matchen heller, men med tanke på att han inte varit tillgänglig någon gång under inledningen på säsongen är det ingen spelare som Burnley räknar med. Jack Cork däremot har spelat, men fick kliva av skadad mot Aston Villa senast och är nu osäker till spel.

Everton har Jean-Philippe Gbamin på sin skadelista, medan André Gomes och Theo Walcott båda är osäkra till spel. Det är två spelare som är viktiga och givna startspelare när de är tillgängliga och i form.

Everton har haft en svag inledning på säsongen – som vi har nämnt tidigare – med minst två insläppta mål i fem raka matcher så här i inledningen av säsongen. Det håller inte. Det är såklart stora delar av förklaringen till att man nu står på tre raka förluster i ligan.

Båda lagen göra mål spelas till 1,83 gånger krämen hos Bethard. Det känns som att den bräckliga defensiven hos Everton gör att man släpper in mål, samtidigt som man ändå är ganska starka framåt. Därför är båda lagen göra mål ett intressant speltips.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:
Odds:  (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  16:00, lördag 5/10
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   –

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: