Speltips inför Burnley – Liverpool 31/8: Offensivt fokus

Spelbloggare Publicerat: 31 augusti 2019

Snart väntar ett två veckors långt landslagsuppehåll och under helgen spelas de sista Premier League-matcherna dessförinnan. Lördagen är späckad med matcher, där Burnley och Liverpool är sist ut vid 18:30, senare under söndagen står dubbla bataljer på menyn.

Annons:

Om ni vill se matchen, visas den på Viasat Premium samt streamas på Viaplay. Och det är väl klart att ni vill?

På pappret är det här en match som Liverpool väntas vinna, men bollen är som bekant rund och Burnley kommer till spel med flera fina insatser i bagaget; 3-0-vinst över Southampton, en ytterst knapp uddamålsförlust mot Arsenal samt ett 1-1-kryss från besöktes av Wolverhampton Wanderers förra veckan.

Däremot var veckans Ligacupmatch mot Sunderland, som numera huserar i League One, ett fundamentalt fiasko – 1-3 och ut med huvudet före. Samtidigt har det varit rätt uppenbart att tränaren Sean Dyche prioriterar seriespelet mil före cupspelen. Roterades friskt och nu blir det ett helt annat Burnley som kliver ut på Turf Moor, ett ordinarie tillika mer motiverat.

Eller ja, helt ordinarie är det inte säkert att det blir. Johann Gudmundsson är småskadad och ett osäkert kort således. Sedan innan saknas skadeduon Steven Defour och Robbie Brady.

Annons:

Något svajigt försvarsspel

Toppen av kullen. Tre matcher och tre vunna som enda lag i årets Premier League såhär långt. Jürgen Klopp och hans Liverpool kan vara mycket nöjda och har lagt en god grund att arbeta sig vidare från.

Enbart positiv är jargongen emellertid inte. Försvarsmässigt har det varit lite sisådär och där finns därför mycket att justera till det bättre; insläppta mål i de tre seriematcherna, ett antal chanser i samtliga samt två i UEFA Super Cup-finalen mot Chelsea, vilken sedermera vanns på straffsparkar.

Och de man mött i PL? Norwich City (4-1), Southampton (2-1) och Arsenal (3-1). Att Liverpool skulle lämna en match som denna mållösa händer helt enkelt inte. De har en offensiv av absolut främsta klass; oerhörd fart och frejdighet i spelet. Kan såra sina motståndare på flera olika sätt.

Gästerna saknar fortfarande keepern Alisson, liksom Nathaniel Clyne. Dejan Lovren och Naby Keita osäkra.

Vi är dock inne på att Burnley kan ha nycklarna att åtminstone såra Liverpool defensivt, kanske till och med sätta viss press på dem ända in i kaklet. De är normalt hemmastarka, har visat upp offensiva kvalitéer i alla tre matcher, vilka också målats i, och möter en motståndare som alltid är framåtlutade.

Summa summarum: mål, mål, mål! Åt båda håll! Oddset för ett sådant utfall är hela 1,96 och det spelas med fördel hos Mr Green.

Annons:
  Rygga spelet hos Mr Green – Få upp till 5 000 kr vinstboost!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,96 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 18:30, lördag 31/8
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.