Speltips inför Burnley – Newcastle 26/11: Måndagsmöte – och de vinner!

Spelbloggare Publicerat: 26 november 2018

Sist ut i Premier League-omstarten är Burnley samt Newcastle United, som båda slåss jämsides med varandra i bottenstriden av tabellen. Vi hämtar ut en vinnare, med en viss försäkring, inför matchen på Turf Moor.

Annons:

12 matcher vardera. Nio pinnar vardera. Platser precis ovanför det absoluta bottenskiktet, med pinnen ner dit. Striden i de nedre regionerna av Premier League tycks bara bli allt tajtare och här har vi två parter som båda vill och har chansen att ta avstamp från botten.

Newcastle skakade liv i formen precis före uppehållet; är utan förlust i tre raka matcher och vann de två avslutande – hemma över Watford samt AFC Bournemouth, som båda är kompetenta konkurrenter. Är den (nyfunna) formen konserverad, månne?

Formen syns däremot inte alls till i Burnley, som har blivit nedslängda på jorden efter förra årets totala succé. Hit kommer de med fem raka matcher utan vinst, tre förluster samt två kryss och ett försvarsspel som inte snurrar på alls. Ett fall framåt, relativt stort sådant, var det emellertid när 0-0 fixades i bortamötet mot Leicester City senast.

Borta för kvällens värdskap är Nick Pope, Stephan Ward, James Tarkowski och eventuellt Ben Gibson. Trots allt inte mycket nytt på tapeten och tränaren Sean Dyche är troligtvis rätt klar med hur han vill att startelvan ska formeras.

Jämstarka lag – hemmaplansfördelen tungan på vågen

Formen talar såklart till Newcastles fördel, när de vunnit två matcher efter varandra – men det ska också nämnas att dessa spelats på hemmaplan och att ett kortare uppehåll nu är till sin ända. Som favoriter, vilket oddssättarna och marknaden placerat dem som, här? Inte en chans.

Ska Burnleys halvdystra form, rent på pappret, kunna bortförklaras kan man se att spelschemat varit oerhört tufft och mycket positivt fanns därutöver att hämta från 0-0-krysset mot Leicester före uppehållet.

Och hit kommer Newcastle till spel utan Florian Lejeune samt Jamie Sterry, som förvisso varit borta sedan en bra tid tillbaka, men också med Paul Dummett, Jamaal Lascelles, Yoshinori Muto och Jonjo Shelvey tveksamma.

Två jämnstarka lag. Hemmaplansfördelen till Burnley. Slutsats?

Burnley +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – till 2,02 x insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus: 200% upp till 1 000 kr!

Annons:

Speltips:

Speltips: Burnley +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, måndag 26/11
TV:  viasatpremium logo tvtio logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.