Speltips inför Burnley – Southampton 10/8: Jämna styrkeförhållanden

Martin Efvergren Publicerat: 9 augusti 2019

Styrkeförhållandena är jämna då förra säsongens 15:e bästa lag tar emot Southampton som slutade på 16:e plats. Båda lagens försvar läckte för mycket och det finns anledning att tro att det kommer göras ett par mål i den här matchen.

Annons:

Efter flera succéartade säsonger på rad blev förra säsong ett steg tillbaka för Burnley. Den järndefensiv som Sean Dyche gjort till lagets signum såg inte lika solid ut och med totalt 68 insläppta mål var man ett av de sämre lagen i ligan.

Sett till förutsättningarna kan man dock inte påstå att den 15:e plats man slutade på var en underprestation. Snarare är det ett godkänt resultat utifrån spelartruppen.

Till den här säsongen har man, bland annat, hämtat in försvararen Erik Pieters, mittfältaren Danny Drinkwater och anfallaren Jay Rodriguez som gjorde 22 mål för West Bromwich i The Championship.

För Southamptons del är potentialen något högre men under förra säsongen var man länge illa ute i botten av tabellen.

Österrikaren Ralph Hasenhuttl tog över rodret i december och lyckades höja prestationerna något under våren. För Southamptons del behövs nu, framförallt, kontinuitet på ledarsidan.

På spelarsidan har inga stora förändringar skett under sommaren. Danny Ings är, efter lån, nu värvad från Liverpool och därtill har man, bland annat, hämtat in lovande mittfältaren Moussa Djenepo samt anfallaren Che Adams som gjorde 22 mål för Birmingham förra säsongen.

Högt tempo och öppen matchbild förväntas

Burnley avslutade förra säsongen med tre raka förluster, men man har fått med sig goda resultat under försäsongen. De har vunnit fem av sina sju träningsmatcher och i genrepet för en vecka sedan besegrade man Parma med 2-0.

Detsamma gäller Southampton som är obesegrade i sina fem träningsmatcher. De har vunnit sina fyra senaste där Köln var den sista matchen innan premiären vilken man vann med 2-0.

Av försäsongen är det dock, som alltid, svårt att dra några större växlar. På förhand ser, hursomhelst, styrkeförhållande mellan lagen väldigt jämna ut. Burnley slutade en poäng före Southampton förra säsongen, men känslan är att de senare har potential för en bättre kommande säsong.

Sean Dyche har en tuff utmaning att hitta tillbaka till den organisatoriska trygghet som tidigare gjorde dem så svårslagna. Spelarmaterialet är fortsatt relativt begränsat och det lär nog behövas en bra start för att det inte återigen ska bli tal om en bottenstrid.

Burnley är normalt sett starka och mer offensiva hemma på Turf Moor men Southampton har mer individuell spets och bör nog hållas som knappa favoriter.

Framförallt finns det en hel del som talar för att båda lagen kommer gå för tre poäng och att tempot kommer vara högt och matchbilden relativt öppen.

Burnley är ju i grunden ett defensivt inriktat lag men i en premiär på hemmaplan lär man gå framåt. Därtill har både lagen gjort intressanta anfallsvärvningar i Jay Rodriguez och Che Adams som båda är väldigt målfarliga.

Spelet blir därför att båda lagen kommer göra mål till 1.87 gånger insatsen hos Betfair Sportbook.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.