Speltips inför Burnley – Tottenham 23/2: Antiklimax till match?

Spelbloggare Publicerat: 22 februari 2019

Statistiken må kanske tala emot det, men inte ska väl proppen åka ur när Burnley FC och Tottenham Hotspur ska mäta krafterna på Turf Moor i samband med att Premier League-lördagen kickstartar?

Annons:

13:30 på Viasat Premium. Burnley mot Tottenham! En på förhand spännande match mellan två rejält formstarka lag.

Dagens värdskap, Burnley, hade det fruktansvärt tungt efter fjolårets succé, toppad med en Europa League-kvalplats, och var en bra bit in i säsongen nere under strecket – för att nu ha hämtat andan och lyft. Förhoppningen är att lämna bottenstriden för gott, att säkra en plats i Premier League spelåret anno 2019/20.

Av de nio senaste matcherna har enbart en förlorats och det var mot Manchester City i FA-cupen. Sist blev det en betryggande 3-1-seger borta över normalt hemmastarka Brighton & Hove Albion.

”Spurs” kommer, för en och en halv vecka sedan, från årets prestation när Borussia Dortmund värjdes undan med 3-0 i det första två Champions League-slutspelsmatcher dem emellan efter en suveränt utförd andra halvlek – den fjärde raka vinsten, alla på hemmaplan.

Faktum är att Tottenham nu också blivit aktuella i PL-titelstriden; fem pinnhål bakom såväl Manchester City som Liverpool, också med matchen mindre spelad än de förstnämnda.

Burnley håller det tajt

Vad som varit extra imponerande med Tottenham och deras lyft, är att de lyckats med detta utan tjänsterna av i första hand Harry Kane och även Dele Alli. Kaptenen Kane kommer närmare speldugligt skick och kan vara redo redan till denna fajt, men troligen blir det i så fall en plats på bänken.

Och även om de varit så starka, är Llorente och Heung-Min Son en mindre vass anfallskonstellation än vad man vid fullt manskap kan ställa ut.

Burnley har visats svårspelade på sistone. En del målrika matcher, men här kommer det i första hand handla om försvars- och omställningsspelet. Att ta det säkra före det osäkra. Hemma mot ett skadeskjutet ”Spurs” ska det kunna hållas tajt.

Hos Burnley saknar för övrigt Aaron Lennon, Jonathan Walters samt eventuellt Steven Defour. Annars är truppen intakt.

Till följd av de senaste veckornas resultat för lagen, har oddsen på målöverspelen tryckts ner och hittas spelvärdet på de motsatta spelen.

Under 2,5 mål spelas till 2,10 x insatsen hos Betfair Sportsbook.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:30, lördag 23/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.