Speltips inför Cardiff City – Crystal Palace 4/5: Målspel i ångestmötet

Simon Pålsson Publicerat: 2 maj 2019

Cardiff City har kniven hårt pressad mot strupen inför de två sista omgångarna i Premier League och måste nu plocka en vinst hemma mot Crystal Palace.

Annons:

Cardiff City har länge sett ut att åka ut ur Premier League den här säsongen och med två matcher kvar att spela är risken överhängande. Det är fyra poäng upp till säker mark – där vi hittar Brighton – varpå laget behöver avsluta den här säsongen med två vinster (mest troligt) för att ha chansen att rädda nytt kontrakt.

För motståndet i den näst sista omgången står inga mindre än Crystal Palace, ett överkomligt motstånd både sett till vad laget har att spela för och hur bra de har varit på sistone. Det är ett stabilt nedre halvan-lag, men inte mycket mer än så. När det saknas den där sista edgen i matcherna, alltså motivationen av att behöva jaga poäng, är det såklart ett motstånd som Cardiff City ska kunna slå. Speciellt hemma i Wales.

Märk väl att Cardiff City hade ett guldläge senast då Fulham, ett bottenlag helt utan någonting att spela för, stod för motståndet. Men då föll laget igenom och förstörde det som hade varit en ordentligt lovande livlina för att säkra nytt kontrakt. Det gör att situationen nu är allt mer prekär, någonting som lär påverka matchbilden här.

Inget större risktagande

Cardiff City har ett par riktigt tunga skador inför den här matchen. Det är en stor anledning till att laget haft så svårt på sistone. Sol Bamba, Callum Paterson, Matthew Connolly och Joe Ralls kommer inte att spela den här matchen. Harry Arter, Aron Gunnarsson och Kenneth Zohore däremot hoppas kunna komma till spel men det är mycket oklart om så blir fallet.

Crystal Palace däremot saknar Mamadou Sakho, James Tomkins och Jeffrey Schlupp inför den här matchen. Vidare är Christian Benteke tveksam till spel, men han är som bekant inte aktuell för startelvan ändå.

Som vi vet måste hemmalaget i stort sett plocka tre poäng här och det lär ju påverka matchen ordentligt. Risken är att bortalaget gör ett tidigt mål och då kommer det bli ordentlig pyspunka på vårt speltips, men anledningen att vi riktar in oss på ett underspel är den matchbild vi förväntar oss. Cardiff City är ett hårt krigande, lågt stående lag som kommer att ge allt för varje millimeter. Det inkluderar att försöka freda sitt eget mål.

Dessutom är laget inte sprudlande i sin egen offensiv, varpå ett underspel känns som det mest kloka valet på förhand. Under 2,5 mål spelas till 1,91 gånger insatsen hos Betfair.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:   1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betfair
Spelstopp:  18:30, lördag 4/5
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.