Speltips inför Chelsea – AFC Bournemouth 14/12: Knapert läge

Simon Pålsson Publicerat: 14 december 2019

Chelsea är favoriter inför mötet med AFC Bournemouth i Premier League på lördagseftermiddagen den 14 december 2019.

Annons:

På klassisk avsparkstid ska vi under lördagen njuta av mötet mellan Chelsea och AFC Bournemouth, en match som prioriteras bort av sändande tv-bolag men som i våra ögon kan bli någonting extra.

Chelsea har brottats med sviktande form men har trots allt en stark tabellplacering och ser ut att kunna gå till Champions League inför nästa säsong. Det är såklart det stora, övergripande målet.

Nu möter man ett AFC Bournemouth som har förlorat fem raka matcher, men som samtidigt har visat att man är ett lag som inte lägger sig ner och dör. Det är ofta tighta historier och det tror vi kan bli fallet ännu en gång på lördagseftermiddagen.

Ruben Loftus-Cheek har som bekant missat hela inledningen på säsongen och finns inte med här heller. Dessutom väntas Olivier Giroud stå utanför laget och inte starta, men känslan är att han ändå inte hade varit aktuell när Tammy Abraham nu ska vara tillbaka i så gott som fullt slag.

AFC Bournemouth då? Jo, man har ett gäng spelare på sin skadelista och den som vill ha ett givet och snabbt svar på frågan varför laget har snubblat sig fram sista veckorna hittar förklaringen i skadesituationen. Nathan Aké och Charlie Daniels kommer inte till spel, vilket inte heller David Brooks eller Junior Stanislas gör. Lägg där till att fem spelare – Steve Cook, Lloyd Kelly, Andrew Surman, Callum Wilson och Joshua King – inte är helt säkra till spel.

Annons:

Chelsea har press på sig

På det stora hela kan man inte beskylla Frank Lampard för att ha misslyckats att få ordning och sätta prägel på sitt Chelsea sedan han tog över som tränare i somras, men vi kan samtidigt konstatera att man fortsatt är ett synnerligen ojämnt lag. Det breda spektrat av olika prestationer gör det svårt att bedöma var laget egentligen står i nuläget.

Sådant gör också det svårt att förutspå hur matcherna ska gå och det gör speltipsen lite krångligare när det gäller Chelsea. Allra främst är det problematiskt att försöka lokalisera en given vinnare i deras matcher – eftersom det Chelsea som står på banan kan variera så kraftigt.

Med det sagt har vi ett bra speltips inför mötet på lördagseftermiddagen när AFC Bournemouth kommer till Stamford Bridge. Det må vara ett bortalag vars form inte är den bästa, men det är samtidigt ett lag som visat att man med sitt eget spel kan hävda sig mot större klubbar.

Här tror vi på en relativt tät match mellan två i nuläget ganska jämna lag, även fall såklart Chelsea är och förblir favoriter nu när man dessutom spelar på hemmaplan.

AFC Bournemouth +2 (asian handicap) spelas till 1,71 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: AFC Bournemouth +2 (asian handicap)
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  16:00, lördag 14/12
TV:   –
Stream:   –

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: