Speltips inför Chelsea – Aston Villa 4/12: Dags att studsa tillbaka

Simon Pålsson Publicerat: 4 december 2019

Chelsea har två raka förluster i Premier League och behöver nu tre poäng hemma mot Aston Villa på onsdagen.

Annons:

Det är bråda dagar i Chelsea efter den senaste tidens turbulenta matcher. Det började i veckans Champions League med ett sent, snöpligt och potentiellt väldigt kostsamt poängtapp borta mot Valencia. Det gör att gruppen nu lever i allra högsta grad inför den helt avgörande, sista omgången i gruppspelet senare i december.

Vidare kan man konstatera att helgens påföljande match i ligan inte blev som man hade tänkt sig, med förlust mot West Ham. Det må ha varit ett derby med en extra stor historisk koppling på spelarplanet, men visst går det inte att göra annat än bekymra sig efter en sådan förlust och en sådan vecka?

Nu är det upp till Frank Lampard att få ordning på sitt lag igen och därför kommer onsdagens möte med Aston Villa bli så otroligt viktigt. Nu står man på två raka förluster i Premier League och för att inte tappa greppet om en Champions League-plats behöver man kassera in poäng snarast möjligt.

För övrigt är Aston Villa ett fullt dugligt lag med 15 inspelade poäng på 14 omgångar hittills. Det är ganska bra för en nykomling, så här långt, men nog behöver man öka poängsnittet något för att vara säkra på nytt kontrakt i längden. Däremot är det ingen lätt nöt att knäcka – var så säkra.

Annons:

En tätare match

Efter helgens förlust mot West Ham kan vi inte annat än räkna med att Frank Lampard gör allt i sin makt för att täta till laget. Det är inte okej att förlora den typen av matcher, mot så formsvagt motstånd. En motreaktion kan därmed vara att vänta i mötet med Aston Villa nu.

Här tycker vi också det är relevant att gå igenom avstängningar och skador i lagen, där det i bortalagets fall finns en del bekymmer. Frederi Guilbert, en av lagets viktigaste och bästa spelare, kommer inte till spel på grund av en avstängning. Keinan Davis, Jed Steer, Jota och Anwar El Ghazi ser också ut att missa matchen. De två sistnämnda kan spela om allting vill sig väl.

I Chelsea då? Jo, där är Ruben Loftus-Cheek såklart borta. Det har han varit under hela inledningen på säsongen. Tammy Abraham är fortsatt oklar till spel, även fall han lär vara sugen på att spela mot sitt gamla lag. Antonio Rüdiger och Ross Barkley ser också ut att missa ännu en match, även fall båda är tillbaka i träning.

Här tror vi på en lite mer defensivt inriktad match och riktar därför in oss på underspelet.

Under 3,5 mål spelas till 1,78 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 3,5 mål
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:30, fredag 4/12
TV:   viasatsport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons:

Annons: