Speltips inför Chelsea – Brighton 28/9: Två nya tränare gör upp

Simon Pålsson Publicerat: 27 september 2019

Chelsea har inte öppnat säsongen alldeles för bra och behöver nu tre poäng lördagen den 28 september 2019 när Brighton gästar i Premier League.

Annons:

Premier League är åter tillbaka med en fullmatad helg och lördagen är som vanligt den riktigt heliga dagen med en handfull intressanta matcher. På den klassiska avsparkstiden, alltså vid 16:00 på eftermiddagen, ska vi få se Chelsea ta sig an Brighton.

Det här är två lag som båda har nya tränare – fast på lite olika sätt – inför den här säsongen. Graham Potter tog över Brighton och fick då äntligen chansen att träna i Premier League efter succén i Sverige med Östersunds FK och ett år med succé i Championship. Han kommer in med friska idéer och har redan charmat många.

Det går att säga att Frank Lampard, som tagit över Chelsea, haft en betydligt tyngre inledning på sin sejour i sin tidigare klubb. Visst, poängskörden är två poäng bättre än för Brighton, men förväntningarna, kraven och pressen är såklart klart större. Dessutom har den tidigare legendariske mittfältaren lite mer att bevisa för att tysta alla tvivlare som undrar om han verkligen håller som tränare på den här nivån.

Annons:

Ångest på Stamford Bridge

Det är många som ställer sig frågande till den spelartrupp som Chelsea har att förfoga över och inte blir det bättre av att man nu har värvningsförbud och därmed inte kan stuva om den på det sätt som man hade velat. Men inte blir det bättre med en lätt kantad spelartrupp när flera viktiga spelare är borta med skador. Antonio Rudiger, Emerson och Ruben Loftus-Cheek står utanför matchtruppen med skador. Vidare är det högst osäkerhet om Olivier Giroud och Andreas Christensen kan spela här.

Men med det sagt är det här inte tillnärmelsevis så illa som det är hos bortalaget Brighton, där skadorna hopat sig på ett osannolikt jobbigt sätt. Solly March, Bernardo, Shane Duffy, Leon Balogun, Ezequiel Schelotto och Jose Izguierdo är alla utanför spelartruppen inför mötet med Chelsea. Dessutom råder stor osäkerhet kring Leonardro Trossard och Alireza Jahanbakhsh.

Det går att säga att förutsättningarna kunde vara bättre för bortalaget, men om det är någonting som Graham Potter kan är det att slå ur underläge. Det kan mycket väl vara läge att göra det här också.

Båda lagen göra mål spelas till 1,74 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:   Bethard
Spelstopp: 16:00, lördag 28/9
TV:   viasatpremium logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: