Speltips inför Chelsea – Burnley 22/4: Skräll på gång?

Spelbloggare Publicerat: 22 april 2019

Chelseas topp fyra-jakt fortsätter och intensifieras och Burnley kan även i teorin säkra kontraktet i måndagens ensamma match från Premier League. Vilka blir det som får fira på Stamford Bridge?

Annons:

Fyra matcher återstår och för Chelsea handlar det om en måstematch. De är placerade som femma, på sämre målskillnad än fyran Arsenal, och har ett brutalt tufft schema i de kommande matcherna: Manchester United (b), Watford (h) och Leicester City (b).

Hit kommer ”Londons blåa” från en 4-3-vinst över Slavia Prag i Europa League, vilket betyder att semifinalspel väntar, men innan dess en  0-2-förlust mot Liverpool på Anfield. Man höll undan under matchens första halva, men till slut var det inte ens nära. Rättvisande siffror, om än i en av årets tuffaste matcher. Den följde upp fyra raka fullpottare.

Burnley är i praktiken redan klara för fortsatt spel i Premier League, men skulle vid händelse av en trea denna afton även säkra det i teorin. Och kanske kan det bli en sådan? Formen är uppskruvad i taket; tre matcher efter varandra är vunna, alla med två baljors marginal, och senast var det Cardiff City som värjdes undan med två mål mot noll.

Steven Defour, Aaron Lennon, Peter Crouch och eventuellt Phil Bradsley är indisponibla för Burnley medan Chelsea har Ethan Ampadu samt Antonio Rüdiger skadelistade medan Eden Hazard och Marcos Alonso är tveksamma kort. Av allt att döma kommer dock åtminstone Hazard kunna medverka.

Gästerna plusspelas

Gillar bortaoddsen och således skrällchansen här. Tror helt enkelt att Burnley på allvar kan skaka om ett topp- och Champions League-jagande Chelsea.

Resultaten för Chelsea må ha varit bra på sistone, men prestationerna ofta lite halvdana och man har kommit undan med visst flyt vid flera tillfällen. En del knappa treor. Dessutom släpptes tre mål in i veckans EL-match mot tjeckiska Slavia Prag, också på hemmaplan. Oroväckande.

De avslutande matcherna för Burnley är av extremt tuff karaktär, enbart toppmotstånd, men kontraktet är i teorin redan klart och man kan spela med en avslappnad approach. Stärkta av mycket fin form – treor över Wolverhampton Wanderers, AFC Bournemouth samt Cardiff City – hoppas de kunna ställa till med en skräll på Stamford Bridge.

Givetvis blir det kanske lite väl tufft att vinna matchen, och med det även i praktiken säkra kontraktet, men hålla det tätt bör de åtminstone kunna. 2-1 eller 1-1, kanske?

Vårt speltips inför matchen blir Burnley +2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid tvåmålsförlust – till 1,67 gånger pengarna hos 888sport.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Burnley +2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 21:00, måndag 22/4
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.