Speltips inför Chelsea – Leicester 18/8: 1X2-spel från Stamford Bridge

Spelbloggare Publicerat: 17 augusti 2019

Oddset har droppat ett antal punkter, men det finns fortfarande värde att tälja på spelfronten inför mötet mellan Chelsea och Leicester City. 1X2-marknaden är fokus.

Annons:

0-4 i baken mot en (väntad) topprival i Manchester United. Det kan såklart inte snackas bort hur som helst. Under all kritik. Ändå var det uppenbart att siffrorna var i brutal överkant och det hade egentligen kunnat sluta hur som helst på Old Trafford i Premier League-premiären.

Och trots en lovande insats, 1-1 efter 90 och 2-2 efter 120 minuter, blev det en straffsparksförlust mot Liverpool i UEFA Super Cup under veckan. Helt klart tufft att vara Frank Lampard, numera i tränarrollen, för närvarande men ännu finns det hur mycket tid som helst att städa upp det hela.

Får ”Londons blåa” en revansch här? De premiärspelar på Stamford Bridge under söndagen och ställs mot Leicester City vid 17:30. För de som vill höja tempen vid ett placerat spel – eller bara se fotboll i världsklass – visas matchen på Viasat Premium samt Viaplay.

Leicester var spelmässigt tokdominanta i PL-premiären mot Wolverhampton Wanderers; hade extremt mycket boll och kom nära till chanser vid flera tillfällen, utan att komma till avslut. 0-0 skrevs slutresultatet på King Power Stadium, där statistiken skrevs 70-30% i bollinnehav, 12-3 i hörnor och 2-2 i avslut på mål.

Enda potentiella avbräcket för Leicester är på Nampalys Mendy. Chelsea har i deras tur Ruben Loftus-Cheek samt Callum Hudson-Odoi skadade. Antonio Rüdiger och Willian är tveksamma för spel.

Vissa ljusglimtar – tar revansch

Resultaten till trots för Chelsea, visst finns det en del ljusglimtar? Siffrorna mot Manchester United var helt missvisande och i veckan var de alltså bara straffar ifrån att vinna över Liverpool i Supercupen.

Vår känsla är att det kan bli lite av retroaktiv utdelning här under söndagseftermiddagen, i den stora hemmapremiären. Oddsen på Chelsea har droppat ett antal punkter under veckan, men värdet finns fortfarande kvar, menar vi.

Att utmana i den absoluta toppen kan bli svårt för Chelsea, absolut. Transferförbudet har satt vissa käppar i hjulen för dem. Eden Hazard är oersatt med ett större namn, för exempel. Men det kan fortfarande finnas material för en CL-plats för fjolårets Europa League-mästare.

Gästande Leicester ska inte underskattas. Klass finns på flera positioner. Givetvis tar förlusten av Harry Maguire hårt på dem. Lämnar ett tomrum i försvarslinjen. Fortfarande övre halvan-material? Europa blir tuffare. Hård konkurrens.

Under premiären hade Leicester det svårt att vaska fram de stora målchanserna trots stort bollinnehav och om de inte förmår att komma upp i nivå på Stamford Bridge, är risken betydande att de straffas svårt av ett revanschlystet Chelsea.

Spelet? Chelsea att vinna, den raka ettan, till 1,77 gånger pengarna hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Chelsea vinner, rak etta
Odds: 1,77
Bolag: Betsson
Spelstopp: 17:30, söndag 18/8
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.