Speltips inför Chelsea – Newcastle 12/1: Retroaktiv utdelning – proppen ur?

Spelbloggare Publicerat: 12 januari 2019

Lördagens sista Premier League-match spelas mellan Chelsea och Newcastle United. Platsen är Stamford Bridge och därifrån presenterar Spelbloggare ett mycket, mycket lockande speltips.

Annons:

Toppen mot botten. 18:30 på Viasat Premium eller Viaplay. Är ni redo?

Men hur står det till i Chelsea? Offensivt har de tappat sin framfart och resultaten varit lite sisådär. Veckans semifinalmöte mot Tottenham Hotspur i Ligacupen, det första av två, på Wembley Stadium, förlorades med 0-2 och blickar vi tillbaka till årets första match, som spelades i Premier League, mot Southampton slutade mållös.

Just nu innehas fjärdeplatsen, en av de som leder till Champions League, men pressen underifrån är fortfarande stor. Närmast är Arsenal och till dem skiljer tre pinnhål. Vartenda eventuella tapp framöver kan således komma att bli förödande.

Newcastle United, då? Där handlar det om att säkra kontraktet – och det är allt annat än skrivet i sten att sådant blir fallet. Konkurrensen är stenhård i det nedersta skiktet av tabellen och avståndet till bottentrion, som för allt i världen ska försöka hållas på avstånd, är på så lite som två poäng.

Minusspel på Chelsea

Lite uddlöst har det varit i Chelsea den senaste tiden och det ska inte sopas under mattan med, men det finns ljusglimtar och dessutom klara sådana.

Ser vi till veckans match mot Tottenham fanns det mycket positivt att hämta från. Det skapades en hel del. Matchen styrdes under längre perioder. Det stora fallet – den bristande effektiviteten.

Nu hoppas Chelsea få retroaktiv utdelning och det ser vi dem med toppchans att få. Motståndarna är först och främst, spelare för spelare, flera klasser sämre och de har dessutom misslyckats att vinna en enda av deras fem senaste matcher. Utöver det – hemma-/bortaplansfaktorn.

Upp emot åtta spelare riskerar även att missa matchen för bortalaget. Yoshinori Muto samt Ki Sung-Yueng spelar i Asian Cup och bland andra Paul Dummett och Jonjo Shelvey är frågetecken. Nu må Chelsea riskera bli utan att par färgstarka pjäser, men bredden är bra mycket större för deras del.

Chelsea -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljors marginal – tas till 1,79x.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Chelsea -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:30, lördag 12/1
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.