Speltips inför Chelsea – Watford 5/5: Överdrivet favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 4 maj 2019

Motivationsskillnad? Kanske det, men det ska ändå inte motivera det överdrivna favoritskap som ett tröttkört Chelsea får axla inför hemmamötet mot Watford på Stamford Bridge. Bud på skräll, slår vi bestämt fast!

Annons:

Blir det Champions League-spel för Chelsea? Utsikterna ser positiva ut, men det kan vända fort och riskerna är betydande.

Till världens största fotbollsscen har de två möjliga vägar; här via Premier League, där den åtråvärda fjärdeplatsen innehas men Arsenal samt Manchester United är hack i häl. Och förutom det, via Europa League. Det första semifinalmötet mot Eintracht Frankfurt, på bortaplan, slutade 1-1.

Det problematiska med detta är att hantera det täta spelschemat på bästa sätt, att hålla två bollar i luften. Formen är lite svårtydd efter tre raka kryss, utöver EL-matchen mot Burnley samt Manchester United. Blandad kompott från ”Londons blåa”. Upp till bevis på nytt här och nu.

Gästande Watford har fortfarande en teoretisk chans på att bli ”best of the rest” och på så sätt få erhålla en Europaplats, men väl i praktiken skulle det oerhört mycket till för det och årets stora återstående uppgift blir istället FA-cupfinalen mot Manchester City på Wembley Stadium om ett par veckor. Fokus där?

Watford kan skrälla

Motivationsfaktorn blir alltid av extra stor betydelse under spelårens slut och så även här, men hur vi än vrider och vänder på det här känns det missvisande att Chelsea får axla ett så pass extremt favoritskap.

Watford är en kompetent motståndare och formen är förhållandevis stark, även om 1-2-förlusten mot Wolverhampton Wanderers förra veckan var en besvikelse. De är svåra att handskas med, brukar kunna bjuda toppmotstånden på kamp och har inte förlorat en enda av deras åtta senaste matcher med siffror större än uddamålet. Då har de mött bland andra Arsenal och Manchester United.

Och Chelsea har alltså kryssat tre matcher efter varandra och vid upprepande tillfällen på sistone haft stora bekymmer med att möta lågt stående försvar, ur offensiv liksom defensiv synpunkt, exempelvis i de dubbla Europamatcherna mot Slavia Prag samt 2-2-mötet hemma mot Burnley.

Ytterligare ett orosmoln är situationen på truppfronten där de enda disponibla mittbackarna är David Luiz och Andreas Christensen. När matcherna duggar så tätt till följd av EL-slutspelet blir det särskilt problematiskt.

Enda avbräcken för Watford är på Domingos Quina samt Sebastian Prödl. Frågetecken runt statusen på Tom Cleverly.

Vi skulle inte förvånas om det här blev tajtare än vad spelbolagen och dess oddssättare misstänker det bli och spelar därför Watford med +1,5 mål (asian handicap) till 1,93 x insatsen hos Paf. Spelet sitter om Watford förlorar med max uddamålet, spelar lika eller vinner.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kronor i omsättningsfri bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Watford +1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 15:00, söndag 5/5
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.