Speltips inför Crystal Palace – Cardiff 26/12: 1X2-spel

Spelbloggare Publicerat: 25 december 2018

Formskillnaden och hemma-/bortaplansfaktorn är faktorerna som väger allra tyngst inför Boxing Day-mötet mellan Crystal Palace och Cardiff City. Därför blir valet av sida alldeles uppenbart, men i vilken form?

Annons:

En av 2018-års största smällkarameller bjöd Crystal Palace på – och det senast de var i farten. Titeljagande och mästarna Manchester City besöktes på Etihad Stadium och där skrevs vinstsiffrorna, mot alla möjliga odds, 3-2. Effektiviteten var total. Motståndarnas katastrofal. Flyt? Ja. Men likväl superimponerande.

Resan uppåt i tabellen, bort från botten – möjligen för gott? – har intensifierats för Crystal Palace, som nu vunnit två matcher efter varandra. Den andra kom mot Leicester City, så det är knappast några lättviktare som värjts undan av Roy Hodgsons mannar.

Värre till än Crystal Palace, vars avstånd nu blivit betydande till det röda tabellområdet, sitter Cardiff City utan minsta tvekan och det kommer kanske inte som en chock. Klubben hittas på den sista platsen på säker mark, med två pinnar ned under strecket. Pressat. Pinnarna måste trilla in mer frekvent framöver, inte bara på hemmaplan.

Stärkta är de knappast heller från att ha förlorat med brutala 1-5 hemma mot Manchester United senast. Å andra sidan var tajmingen den värsta möjliga att ställas mot dem, precis i samband med ett tränarbyte. Dessförinnan blev det en knapp 2-3-torsk när Watford stod för motståndet.

Inför matchen står det klart att Jazz Richards missar matchen för Cardiff och eventuellt Danny Ward samt Joe Bennett likaså. Crystal Palace saknar Christian Benteke, Martin Kelly, Wayne Hennessey och eventuellt Cheikhou Kouyaté.

Mardrömmen: 0-1-7 på bortaplan

På resande fot kommer Cardiff ytterst sällan till sin rätt och det är den stora orsaken till varför de sitter så pass illa till i Premier League. Årets åtta bortamatcher kan summeras i ett kryss och resterande som förluster. Under all kritik.

Så, vad ska de ha att sätta emot här? Crystal Palace ser trots allt intressanta ut just nu, har fått medvind och vinner återigen matcher.

Palace kommer från två suveräna insatser; vinster över Manchester City samt Leicester City. Nu sänks nivån rejält och då ska ytterligare en trea vara nära till hands.

Den raka ettan spelas till fullt acceptabla 1,65 gånger pengarna hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Crystal Palace vinner, rak etta
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 16:00, onsdag 26/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.