Speltips inför Crystal Palace – Leicester City 3/11: Överraskningarnas sammandrabbning

Spelbloggare Publicerat: 3 november 2019

Formstarkt mot formstarkt. Överraskning mot överraskning. Crystal Palace mot Leicester City. Söndagens match från Selhurst Park är en uppsnackad sådan – och det med all rätta. Här blir det att åka av, väl?

Annons:

Premier League, åtminstone bakom Liverpool och Manchester City, är mer öppen än på en herrans massa år till följd av att flera klubbar helt enkelt förlorat i slagkraft.

Och två av de som hittills utnyttjat detta är Crystal Palace och Leicester City, som båda står starkt till – oväntat starkt! – i serien inför den elfte omgången. Frågan är: har de kapaciteten att hålla standarden uppe över tid eller kommer verkligheten komma ikapp dem?

Gällande Crystal Palace kanske man ska ta ner hajpen något, för Europaplatserna ska de över ett helt spelår inte ha med att utmana om – men Leicester vet vi om har en betydande kapacitet och där ska målbilden inte bara vara Europa, utan snarare till och med Champions League.

På tio spelade matcher vardera har Crystal Palace skrapat ihop 15 poäng, vilket placerar dem som tabellsexa, mot Leicesters 20 (två färre än Manchester United och åtta än Liverpool i topp) och det innebär en imponerande tredjeplats.

Under förra veckan stod Leicester för en historisk, rentav makalösa kross av Southampton på bortaplan – med nio mål mot noll. 9-0! Nio – noll! Och bara veckorna innan det kördes Newcastle United över med 5-0. De både uppträder och levererar som en toppklubb ska. Denna vecka passerades även Burton Albion i Ligacupen, där en b-betonad startelva presenterades och gjorde jobbet. Det är någonting elektriskt över ”The Foxes” just nu…

Crystal Palace kommer även de från en lovande insats; 2-2 borta mot Arsenal på Emirates Stadium – och det trots att de var i 0-2-uppförsbacke redan efter nio spelade minuter. Moralstärkande, såklart.

På skadelistan i Palace hittar vi två Connor Wickham samt Mamadou Sakho medan Vincente Guaita även han riskerar att missa matchen. Gästernas Matty James, som varit borta hela säsongen, är det enda avbräcket för deras del.

Annons:

BLGM-spelet lockar

Hur ska Leicester sättas stopp för? Det kan man verkligen undra, så fantastiskt starka som de ser ut – oavsett nivå på motståndet. Håller nivån uppe även i de tuffaste av matcher och här hoppas de kunna kamma hem ännu en fullpottare.

Samtidigt menar vi att spelbolagen och dess oddssättare täcker alla värdeluckor, åtminstone de större sådana, på 1X2-marknaden och liknande marknader.

Istället? Mål, mål, mål! Det är vad vi tittar på. Och mer bestämt att det kommer målas åt båda håll på Selhurst Park. Crystal Palace visar trots allt att de kan pressa och såra, på pappret, bättre motstånd och den enda av de fem senaste matcherna som lämnats mållösa var i 0-2-förlusten mot Manchester City. Givetvis en helt annan typ av matchbild som väntar här och nu, en mer öppen och svårtippad.

Leicester öser in mål som om det vore det enklaste som finns, men den offensiva approachen kan ibland betyda att det finns möjligheter att såra dem och de vet också om att ett insläppt mål, eller för den delen flera, inte behöver betyda att de misslyckas med att vinna fotbollsmatcher. I de lite tuffare matcherna har målen, också åt båda håll, varit ett återkommande tema. Så även här?

BLGM-spelet synas med glädje till 1,84 gånger insatsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:00, söndag 3/11
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: