Speltips inför Crystal Palace – Manchester City 14/3: Ingen urladdning…

Spelbloggare Publicerat: 13 april 2019

Det blir ett kanske lite oväntat speltips, hämtat från målmarknaden, när Crystal Palace tar emot ett hårt matchat och titeljagande Manchester City på Selhurst Park söndagen den 14 april.

Annons:

Två bollar ska hållas i luften och extraordinära resultat är krävda på båda fronter; i Champions League och Premier League.

Ännu större är pressen i och med den 0-1-förlust som åktes på i CL-bortakvartsfinalmötet mot Tottenham Hotspur i veckan. De siffrorna måste vändas på när det vankas retur på Etihad Stadium kommande vecka.

Här handlar det om den fortsatta titeljakten i Premier League. Med matchen mindre spelad än Liverpool, sex kvar, är de två pinnhål borta från toppen av kullen. Med andra ord: allt i egna händer, men där varenda tapp kan komma att bli helt förödande. Oerhört kritisk period.

Crystal Palace står och stampar i mitten av tabellen, utan chans på Europaplatserna och risk att trilla ner i Championship. Rena motsatsen till motståndarna; försvinnande lite att spela för, enbart enstaka platser. Att finna motivationen borde dock inte vara ett problem när Manchester City står på den andra sidan planhalvan.

Sådana tendenser har heller inte märkts av under de senaste veckorna. Två av de tre senaste matcherna är vunna, över Huddersfield Town samt Newcastle United, och enda tappet kom via en 0-2-förlust borta mot ”Spurs”.

Mamadou Sakho saknas och James Tomkins är tveksam för Palace. Claudio Bravo och Vincent Kompany borta, Bernardo Silva samt Oleksandr Zinchenko tveksamma. Inte mycket av nyhetsvärde på den fronten.

Citys facit: fyra raka under mållinan

Manchester City är knappast kända för att vara inblandade i täta och målsnåla matcher, men här kanske det kan vara på tal om en sådan?

Dels handlar det om en ”mittemellan-match” för City, strax efter det första CL-mötet mot Tottenham och strax innan returen. Den unika bredden talar till deras stora fördel, men det är klart att eventuell rotation och fokus på vad som komma skall kan jämna ut förutsättningarna på förhand.

Den senaste tiden har de också varit inblandade i flera sådana typer av bataljer, täta sådana. Fyra stycken på raken har klivit under 2,5-målslinan och nollan har hållits intakt i tre av dessa.

Crystal Palace ska försöka hålla emot bäst de kan, som fallet är för de flesta av de som ställs mot City; täppa till defensiven, hålla positionerna och nollan intakt så länge som det är möjligt. Vill såklart inte bidra till att ytor öppnas upp på planen. Vore förödande. Laget har tre raka under mållinan.

Att det blir max två mål i matchen plockas till 2,38x hos Paf.

Annons:
  Rygga spelet hos Paf – Få 100 kronor riskfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,38 (Jämför alla odds)
Bolag: Paf
Spelstopp: 15:05, söndag 14/4
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.