Speltips inför Everton – Burnley 3/5: Fredagsfotboll från Premier League

Spelbloggare Publicerat: 2 maj 2019

Premier League är i dess absoluta slutfas och under fredagen är det Everton samt Burnley som bjuder upp till kamp på Goodison Park. Matchen är analyserad på djupet och en position tas på målmarknaden.

Annons:

Fortsatt en liten, liten chans på Europaspel och två matcher kvar av årets Premier League. Everton har ställt in siktet på en trea när Burnley, som häromveckan säkrade kontraktet i finrummet, kommer till Goodison Park – men de kan vänta tufft motstånd. Eller?

Everton löste ett kryss borta mot Crystal Palace förra veckan och har de senaste veckorna på allvar visat framfötterna och det är hemmaspelet som stuckit ut åt det positiva; tre raka vunna – över Manchester United (4-0), Arsenal (1-0) och Chelsea (2-0). Dessförinnan spelade man lika mot Liverpool.

Det är med andra ord i medvind som Everton ska ta plats på arenan, i årets näst sista match. Så är emellertid också fallet för Burnley. Gästerna tenderar att vara svårspelade och var ytterst nära att sätta stopp för Manchester City och deras titeljakt senast; förlorade med knappa 0-1.

Den matchen, en hedervärd insats, följde upp 2-2 borta mot Chelsea och det tre raka fullpottare. Kan skrälla till det på nytt här och nu? Kapaciteten finns, formen är stark. Risken är att motivationen eventuellt dippar i samband med att kontraktet ändå är klart.

På Burnleys skadelista hittar vi Steven Defour och Aaron Lennon. Risk att även Peter Crouch samt Phil Bradsley behöver stå åt sidan. Everton saknar avstängde André Gomes och har Yerry Mina osäker.

Hållit nollan i 5/6 senaste matcherna

Förra året hyllades Burnley med all rätta för deras arbetskapacitet och försvarsspel över hela banan – succéreceptet som innebar en Europakvalplats. 2018/19 har varit annorlunda, sämre på inte minst den fronten, men på sistone har de visat tendenser av de äldre takterna.

Defensiven var extremt tät när de föll med knappa 0-1 mot Manchester City senast och tendenser till motivationsbrist syntes överhuvudtaget inte till. Sean Dyches manskap vill avsluta säsongen med flaggan i topp, av allt att döma. Säljer sig dyrt här i afton?

Och försvarsspelet, där har Everton hittat stilen ännu bättre. Nollan är hållen i fem av deras sex senaste spelade matcher och samma antal har klivit under den klassiska 2,5-målslinan. Motståndarnas offensiv borde hållas förhållandevis väl i schack, formen och klasskillnaden beaktad.

Känslan är att tempot kan bli relativt lågt och målproduktionen hållas nere på Goodison Park. Därför spelar vi under 2,5 mål till fullt acceptabla 1,98 gånger pengarna – ett odds erbjudet av Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, fredag 3/5
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.