Speltips inför Everton – Chelsea 17/3: Superviktigt möte

Simon Pålsson Publicerat: 16 mars 2019

I vårt speltips fokuserar vi på den offensiva inställning som troligen väntar i söndagens Premier League-möte mellan Everton och Chelsea.

Annons:

Den som uppskattar spänning ska verkligen se till att ratta in tv-kanalerna som gäller för Premier League nu under våren. Det är nämligen synnerligen skarpt läge såväl i toppstriden, då den absoluta titelstriden, som lite längre ner om Europaplatserna. Det allra viktigaste för samtliga lag i toppen är att sluta topp fyra för att nå Champions League nästa år. Allt annat är ett underbetyg.

Dessvärre för Chelsea har formen på senare tid gjort att resultaten försämrats, varpå också tabellplaceringen är sämre i dag än för ett par månader sedan. Parallellt har såväl Manchester United som Arsenal fått ordning på sitt spel. Det är en stor del av förklaringen.

Everton däremot harvar omkring i mitten av tabellen och har varit lite sämre den här sidan nyår. I bästa stunder kan laget stå upp mot samtliga motståndare – till exempel Liverpool häromveckan – men dessvärre är ojämnheten i prestationerna slående. Det behöver rättas till. Med det sagt är Everton ett helt annat lag hemma på Goodison Park.

Spel på målmarknaden

Everton kommer till spel utan ett gäng försvarare, där Leighton Baines och Kurt Zouma är spelarna som redan räknas bort. Men risken är överhängande att såväl Phil Jagielka och Seamus Coleman måste vilas också. Det vore ett par tunga tapp för hemmalaget.

Gonzalo Higuain är lite tveksam till spel i den här matchen, men med tanke på hur het Olivier Giroud var i veckans Europa League är frågan om han inte kommer till spel här. Det vore kanske lika bra att spela med en så het spelare i den här matchen? Davide Zappakosta är också tveksam till spel.

Känslan är hur som helst att gästerna måste gå för vinsten här, men Everton är ett lag som på hemmaplan verkligen vill och kan bjuda upp till dans. Nu har ett par möten i rad mellan lagen slutat 0-0, men vi tänker oss någonting helt annat nu.

Båda lagen göra mål spelas till 1,83 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kronor omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  17:30, söndag 17/3
TV:   viasatpremium logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.