Speltips inför Everton – Chelsea 7/12: Hämtar andan – skräller?

Spelbloggare Publicerat: 7 december 2019

Det finns ingenting fel i att blicka lite extra på de mer skrällbetonade spelen när Chelsea fått axla ett stort – överdrivet? – favoritskap borta mot ett Everton komna från en blytung derbyförlust när det vankas match på Goodison Park.

Annons:

En arbetsvecka fullproppad av fantastiska tillika sevärda matcher från Premier League och vidare likadant fortsätter det under helgen. Lördagens första match är på gång härifrån Goodison Park, med utsatt avsparkstid 13:30. Den ses bäst på Viasat Premium, Viasat Ultra HD eller Viaplay.

Några större världsspelare finns det förvisso inte i Everton, men att klubben hittas på platsen som tredjejumbo i Premier League med 15 omgångar spelade är ingenting annat än ett praktfiasko av den värsta modellen.

Veckans förlust i Merseysidederbyt mot Liverpool, 2-5, var dessutom den som innebar skjutsen nedåt ett hack i tabellen. Periodvis fick de bra fart på anfallsspelet, men blev omedelbart sårade när positionsspelet tappades – som det ofta blir mot världslag. Försökte kanske bjuda upp till dans lite väl hårt? Till följd av förlusten har bägaren runnit över och Duncan Ferguson tillfälligt ersatt sparkade Marco Silva på tränarposten. Ger effekt direkt?

Chelsea kan för deras del vara helt nöjda med säsongen såhär långt – transferförbud till trots, tappade stjärnpjäser och ett betydligt yngre lag; en fjärdeplats och ett klart kliv ner till konkurrenterna nedanför. Kan det bli Champions League-spel på nytt?

Under veckan hittade “Londons blåa” dessutom tillbaka på vinnarspåret efter en sämre period toppad med 0-1-förlusten i derbyt hemma mot West Ham United – vann med 2-1 över Aston Villa på Stamford Bridge. Insatsen lite sisådär, men en trea är alltid en trea och i slutändan är det sådana som räknas.

Oron väcktes till liv när Tammy Abraham fick kliva av skadad i slutskedet av segermatchen senast, men av det mesta att döma hinner han bli redo för spel till nu. Annars är Willian osäker, liksom Antonio Rüdiger och Ross Barkley. Ruben Loftus-Cheek fortsatt skadelistad. Och för Everton? André Gomes, Jean-Phillippe Gbamin, Cuco Martina samt Fabian Delph skadade. Osäker står Séamus Coleman som.

Annons:

Everton med ny tränare – slagläge

Chelsea har nästan dubbla skörden av vad Everton skrapat ihop. Det tål att understrykas – 29 mot 15 pinnar. Och det är klart att klara skillnader dem emellan existerar.

Men att de ska vara så stora, om vi bara jämför lagen spelare för spelare? Desto mer tveksamt. Everton ska och kommer med största sannolikhet lyfta i tabellen sinom tid och samtidigt har Chelsea verkligen, utifrån vår känsla, presterat på max och fått något överdriven utdelning i matcherna.

Everton visade prov på offensiv vilja mot Liverpool, men blev djupt sårade. Nu möter de ett något mer beskedligt motstånd, dessutom på hemmaplan, och då känns poängutsikterna goda, de tre raka förlusterna till trots. Marco Silva har fått lämna sitt tränaruppdrag och förhoppningen, med god möjlighet, är att det på ska ge positiv effekt – något som ofta sker i alla fall på kort sikt.

Nu fick Chelsea de tre poängen senast mot Aston Villa, men helt utan att imponera. Det följde upp tre vinstfria matcher och formen ser lite sisådär ut. Ingen formtopp som motiverar det klara favoritskapet.

Spelet? Everton +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen 1X, fast till bättre odds – spelas till 1,86x hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Everton +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,89
Bolag: Bethard
Spelstopp: 13:30, lördag 7/12
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: