Speltips inför Everton – Crystal Palace 8/2: Jämnare än spelbolagen förutspår

Spelbloggare Publicerat: 7 februari 2020

Lördag, 13:30, riktas ögonen mot Goodison Park och Premier League-mötet mellan Everton och Crystal Palace. Här kan det – verkligen trots allt – vara på plats med ett skrällbetonat speltips.

Annons:

Det är skralt med Premier League-fotboll att sätta tänderna den här helgen, men under lördagen spelas åtminstone två matcher och den första av dessa – Everton mot Crystal Palace. En match där “The Toffees” presenteras som den klara oddsfavoriten.

Man kan förstå varför fallet är som sådant, när Everton stormar framåt i Premier League; har blott förlorat en av de tio senaste matcherna, vilket var med uddamålet borta mot Manchester City, och nu senast städades Watford undan med tre mål mot två – på bortaplan. Under den här tiomatchersperioden har man ställts mot flera tungviktspjäser.

Lika positivt, milt uttryckt, är det inte i Crystal Palace. De har istället avverkat sex PL-matcher efter varandra utan att förmå vinna och de två senaste av dessa, båda hemma, mot Southampton respektive Sheffield United, förlorats – 0-2 och 0-1.

Det är således ett Crystal Palace som tappat mark i serien och ett Everton som med kraftfullhet vunnit sådan. Tre poäng skiljer lagen åt, fördel Everton, och de har fyra pinnar upp till topp fem. Observera också att det kan bli Europafotboll på sämre placeringar än så också, beroende på utfall i de inhemska och europeiska cuperna.

Annons:

Omotiverat stort favoritskap

Formen talar starkt till Evertons fördel. Absolut.
Men är det stora favoritskapet de får axla motiverat? Det ställer vi oss klart mer tveksamma till. Här ser vi därför värde i skrällen.

Det är klart att formen ska beaktas starkt och i grund och botten kanske Everton har ett marginellt spetsigare lag, men utan att skillnaderna för den delen är överdrivet stora.

Crystal Palace har stått för två plumpar i följd och de oroar, men innan dess hade de istället spelat dubbla kryss – ena mot Manchester City och andra mot Arsenal. Stått upp rätt bra i de, på pappret, tuffare matcherna och de där motståndarna varit mer spelförande.

Everton ser fina ut just nu, men vinner sällan deras matcher i storartad stil, med större siffror, och faktum är att de bara vunnit två av säsongens seriebataljer med mer än uddamålet. Nu möter de ett, dippen till trots, kompetent motstånd och vi tror på en tajt historia.

Här har hemmalaget också Fabian Delph avstängd, medan även Jean-Phillippe Gbamin samt André Gomes är indisponibla. Palace har Cenk Tosun, Mamadou Sakho och Jeffrey Schlupp skadelistade. En skadelista som blivit allt tunnare.

Vi spelar Crystal Palace med +1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de torskar med uddamålet – till 1,74x hos Casumo Sport.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Crystal Palace +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,74
Bolag: Casumo Sport
Spelstopp: 13:30, lördag 8/2
TV:  viasatpremium logo viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

 

Annons:


Annons: