Speltips inför Huddersfield – Manchester United 5/5: Måstematch

Spelbloggare Publicerat: 4 maj 2019

Ett Huddersfield Town med åtta raka förluster och som är klara för Championship mot ett Manchester United som helt tappat stilen i en ytterst kritisk situation. Här måste väl ”De röda djävlarna” ändå lyckas samla ihop krafterna?

Annons:

Mindre tvekan kunde det knappast ha varit om att Huddersfield Town helt enkelt inte räcker till på den här scenen. De har varit sällsynt pjåkiga; på 36 matcher är facit 14 knappa pinnar och en samlad målskillnad om 20-74. Med det blir det förstås en klar jumboplats. Bara att ladda om för ett år i Championship.

Tändvätskan har varit uppenbart svår att hitta under de avslutande mardrömsmånaderna av spelåret. Åtta raka matcher är förlorade, liksom 22 av de 24 senaste. Flera spelare kan redan nu ha tankarna på vartåt deras eventuella flyttlass ska leda, huruvida de ska stanna eller leta en ny klubbadress.

Hos Manchester United bittra miner efter ett flertal veckor av sämre resultat och prestationer, vilket ställt till det rejält för deras del. Champions League-semifinalen mot Barcelona trillades ur och med två Premier League-matcher kvar att avverka har de nu en trea upp till topp fyra.

Det måste därmed bli två avslutande vinster, här mot Huddersfield Town och till sist mot Cardiff City, om det ska bli ett nytt CL-äventyr för Ole Gunnar Solskjaers lag. Kniven mot strupen.

Huddersfield helt otillräckliga

Förra veckan fick Manchester United 1-1 hemma mot toppkonkurrenten Chelsea och även om det var ett mindre önskvärt resultat, var det likväl ett klart kliv framåt efter tre förlustmatcher. Acceptabel insats, varken mer eller mindre.

Manchester United är dock alltjämt allt annat än i toppform och den stora skadeproblematiken ger förstås Ole Gunnar Solskjaer ännu värre huvudvärk. Här saknas Eric Bailly, Sergio Romero och Mason Greenwood. Därutöver är sex spelare tveksamma till spel, däribland Marcus Rashford, Romelu Lukaku samt Phil Jones.

Nu är det ändå Huddersfield som står för motståndet – och då vore det ett mäkta fiasko om Manchester United skulle tappa. Tabelljumbon har förlorat åtta raka matcher, senast med 0-5 mot Liverpool, samt 22 av de 24 senaste. De har enbart hedern att spela för, men hittar inte tändvätskan som behövs. Säsongen ska bara spelas av.

På skadelistan hos värdskapet hittar vi Abdelhamid Sabiri samt Ben Hamer. Osäkra är Philip Billing, Demeaco Duhaney och Laurent Depoitre.

Allt annat än en vinst vore förödande för Manchester United och vi tror, den dunkla formen till trots, att de fixar det här förhållandevis bekvämt.

Speltipset? Manchester United -1,5 mål (asian handicap) till strax över dubbla insatsen hos Bethard. Det innebär att spelet sitter om de vinner med minst två baljors marginal.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kr omsättningsfri bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Manchester United -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,04 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 15:00, söndag 5/5
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.