Speltips inför Leicester – Arsenal 9/11: Öppet och nervkittlande möte

Spelbloggare Publicerat: 8 november 2019

Succén Leicester City är tillbaka på King Power Stadium i jakten på tre färska pinnar och sätta stopp för dem ska ett mindre hett Arsenal – men visst har oddsen blivit lite väl skeva här? Skrällarna lockar!

Annons:

Målet är lika uppenbart utstakat som rimligt: Leicester City ska spela Champions League-fotboll på nytt under 2020/21.

Gällande titeln handlar diskussionen närmast uteslutande om serieledande Liverpool och mästarna Manchester City, men bakom dem var det evigheter sedan som racet var såhär öppet – och det mycket till följd av flera storklubbar som tappat i slagkraft, men också att en sådan som Leicester tagit stora kliv.

Oavsett motstånd, oavsett arena och oavsett vilka som ställs ut på planen är det samma visa; Leicester ska spela deras fotboll, den som de behärskar bäst – och det är en faktor som starkt talar för att de ska klara av att vara kvar uppe i toppen av Premier League; nu placerade på tredjeplatsen. 7-2-2 i resultatraden. 27-8 i målskillnad. Då ska det förvisso nämnas att Southampton häromveckan krossades med historiskt stora 9-0 – på bortaplan.

Nu har Leicester stakat upp fyra vunna efter varandra, varav tre i seriespelet och en i Ligacupen. För strax under en vecka sedan besegrades Crystal Palace, som också stått starkt, med 2-0 borta. Stabilt och rättvist. Vem eller vilka ska kunna stoppa ”The Foxes” och deras framfart i den engelska klubbfotbollen? Arsenal?

Enda avbräcket för Leicester är på långtidsskadade Matty James. Gästande Arsenal har Dani Ceballos osäker. Annars är truppen intakt.

Annons:

Kryssläge?

Så mycket som sex pinnhål under Leicester, hittas Arsenal i tabellen. Två platser. ”Gunners” är mer av i ett skifte, knappast på topp och redo att utmana om titlar – men, och det ska understrykas, de tillhör fortfarande det bättre skiktet av PL-klubbar.

Självfallet gäller Arsenal som underdogs på King Power Stadium. Det är solklart. Samtidigt är det en match som ändå skulle kunna sluta lite hur som helst och skrälloddsen är tveklöst de som innehåller värdet såhär på förhand.

Vinsterna må ha varit få på senare tid, men det är inte bara så att Arsenal kan köras över. De har undvikit att förlora, under ordinarie tid, de fem senaste matcherna och har då ställts mot bland andra Liverpool, på bortaplan, i Ligacupen – den match som slutade otroliga 5-5, innan straffsparkar fick skilja dem åt och innebar att cupäventyret är över för Londonklubben.

Luktar det inte lite kryss inför matchen? Oerhört tätt, i alla fall.

Arsenal spelas med +0,5 mål (asian handicap) – samma som dubbelchansen X2 – till 1,89 gånger pengarna hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Arsenal +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,89
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:30, lördag 9/11
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: