Speltips inför Leicester – Everton 1/12: Uppenbar klasskillnad

Spelbloggare Publicerat: 30 november 2019

Leicester City verkar i princip omöjliga att stoppa för närvarande och just det, att stoppa dem, borde Everton inte ha speciellt stora möjligheter till på King Power Stadium.

Annons:

Frågan är om Leicester City till och med inte är bäst i hela Premier League just nu? Lagmaskinen kör över allt i deras väg, seriens andraplats innehas och efter den knappa uddsmålsförlusten mot serieledande Liverpool i för snart två månader sedan har idel vinster radats upp – åtta till antalet, varav alla förutom en i seriespelet och den kom i Ligacupen.

Med fördelen av att inte spela Europafotboll i allmänhet och Champions League-dito i synnerhet är det dessutom omöjligt att inte leka med tanken att de skulle kunna knappa in och sätta press på serieledarna. För, ja, visst luktar det lite reaktion för Liverpool snart?

Everton är fruktansvärt svåra att få grepp om – efter specifika matcher är känslan att det snart ska lossna, för att det nästa vecka är tillbaka på ruta ett. De hade exempelvis en kortare period av starka resultat före landslagsuppehållet och direkt efter det, nu senast, föll de oväntat med 0-2 mot tredjejumbon Norwich City. På hemmaplan!

Summa summarum har det hur man än vrider och vänder på det hittills varit en fiaskosäsong. Annat kan inte påstås när de är blott fyra poäng och bara ett antal platser ovanför bottenträsket; 4-2-7 i resultatraden och -7 i samlad målskillnad. Långtifrån planerat. Långtifrån den kravbild som finns inifrån såväl som utifrån.

Annons:

Favoritskap som borde vara större

Undertecknad har svårt att se det här sluta på annat sätt än med en förhållandevis bekväm fullpottare för ett Leicester som går från klarhet till klarhet – mot ett Everton med sju förluster på 13 matcher, komna från en hemmaförlust mot Norwich och som känner flåset från bottenlagen i serien.

Det har alltså blivit sex vinster i följd för Leicester, varav sex av dessa kommit med siffror större än uddamålet. Då har de mött bland andra Arsenal, stabila 2-0, under denna period samt fullkomligt förnedrat Southampton med nio mål mot noll.

Dessutom saknas André Gomes, Jean-Phillippe Gbamin samt Cuco Martina i Everton. Betydande risk att varken Bernard eller Fabian Delph kan medverka för den delen också. Leicester har enbart långtidsskadade Matty James indisponibel.

Och oddsen? De motsvarar inte det stora – ännu större – favoritskap som Leicester ska axla. Risken är att dessa kommer droppa till närmare avspark, varpå det kan vara på sin plats att vara ute i god tid med att placerat spel.

Leicester spelas med -0,75 mål (asian handicap) till mycket fina 1,85x hos Bethard. Halv vinst på spelet om de tar hem det med uddamålet.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Leicester -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,85
Bolag: Bethard
Spelstopp: 17:30, söndag 1/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons:

Annons: