Speltips inför Leicester – Newcastle 12/4: ”Best of the rest”?

Spelbloggare Publicerat: 11 april 2019

Formen och mycket annat talar starkt till Leicester Citys fördel när de tar emot ett kallt Newcastle United på King Power Stadium fredagen den 12 april. Vinner bekvämt? Här: odds, allt inför matchen och speltips.

Annons:

”Best of the rest” – blir det Leicester som får den utmärkelsen och således även spela Europaspel? Det handlar om striden bakom den dominanta toppsextetten, där en radda av klubbar slåss närmast jämsides med varandra.

Efter att ha vunnit fyra matcher på raken, senast med förkrossande 4-1 när jumbon Huddersfield Town besöktes, är det Leicester som innehar den åtråvärda platsen – men konkurrenterna är hack i häl. Närmast är ”Wolves”, på sämre målskillnad och matchen mindre spelad.

7. Leicester, 33: 47p, +2 mål
8. Wolverhampton, 32: 47p, +1 mål
9. Everton, 33: 46p, +4 mål
10. Watford, 32: 46p, +0 mål
11. West Ham, 33: 42p, -9 mål

Det är med andra ord inte bara titelstriden, den mellan Manchester City och Liverpool, eller Champions League-ditot som är av intresse under den avslutande fasen av Premier League spelåret 2018/19.

För Newcastle United ska kontraktet bara ros i hamn och det borde lösas utan större bekymmer, även om hoten underifrån fortfarande inte ska viftas undan helt och hållet. Till Cardiff City, tredjejumbo, har man ett försprång om sju poäng, dock med en match mer spelad. Däremellan finns ytterligare två konkurrenter i form av Brighton & Hove Albion samt Southampton.

På bortalagets skadelista återfinns Sean Longstaff, Florian Lejeune och eventuellt Mohamed Diamé. Leicester saknar fortsatt Daniel Amartey samt Marc Albrighton. Tveksam status runt Jonny Evans också.

Leicester spelas

Så kallade ”enkla” matcher existerar knappt i Premier League och det här är absolut inte en sådan för Leicesters del. Vi ser dock deras vinstchanser som något större än vad de nedplitade oddsen vill antyda.

Och argumentationen bakom detta, hur lyder den? I korthet: klass, hemmaplan och form. En trio av faktorer som talar för Leicester.

Handlar det inte också lite av en måstematch för Leicester, om de nu ska kunna erhålla den här sjundeplatsen? Efter denna match väntar ett brutalt tufft spelschema med matcher mot West Ham, Arsenal, Manchester City och Chelsea. Där är det närmast skrivet i sten att det blir minst ett par tapp.

God är formen, hur som helst. Fyra raka matcher är vunna, den offensiven melodin funnen och där spelar landslagsmeriterade Jamie Vardy en central roll med åtta fullträffar på åtta matcher. Två blev det när Huddersfield med enkelhet städades undan förra veckan.

Newcastle har flera livlinor i kampen om nytt kontrakt och det skulle knappast vara förödande vid händelse av en förlust denna afton. Hit kommer de med två förluster efter varandra, ena mot Arsenala och andra hemma mot Crystal Palace, där målen framåt helt uteblivit. Faller på nytt?

Den raka ettan är spelvärd till oddset 1,75 hos Coolbet, men det kan vara läge att hålla insatsen något nedskruvad.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Leicester vinner, rak etta
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, fredag 12/4
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.