Speltips inför Leicester – West Ham 22/1: Har verkligheten kommit ifatt ”The Foxes”?

Spelbloggare Publicerat: 22 januari 2020

Formsvacka och ett tufft matchande med en tunn trupp – hur kommer Leicester City prestera i onsdagens match mot West Ham United på King Power Stadium? Kan ännu ett plattfall vara att vänta?

Annons:

Handlar det om en mindre svacka, eller håller Leicester på att falla samman? Upp till bevis de närmaste veckorna. Matchandet blir tätare och betydelsen av matcherna allt viktigare.

Hur som helst har 1-1-krysset hemma i det första mötet av två i Ligacupens semifinal, hemma mot Aston Villa, följts upp av dubbla Premier League-förluster när Southampton samt Burnley stått för motstånden. De senare ställdes man mot så sent som under söndagen.

Och nu fortsätter det täta matchandet – under lördagen väntar Brentford i FA-cupen och nästa tisdag den där semifinalreturen. Många bollar i luften. Här i seriespelet innehas i alla fall tredjeplatsen och förhoppningen är att stanna kvar i Champions League-området ända in det sista.

West Ham United tampas alltjämt i botten av serien och har så lite som en pinne ner till nedflyttningsområdet, om än med en match mindre spelad än konkurrenterna runtomkring. Observera också att speltipset var skrivet samt publicerat före tisdagskvällens matcher, varpå förutsättningarna kan komma att förändras något.

Under lördagen stod man i alla fall för en (relativt) stark och lovande insats när 1-1 löstes hemma mot Everton. Jämn tillställning som lika gärna hade kunnat landa i tre friska poäng. Då och då sprattlar laget till – men utan att hålla standarden uppe över tid, ibland ens under matcherna.

En del i problematiken har varit skadesituationen och nu saknar man Lukasz Fabianski, Ryan Federicks, Jack Wilshere och Andriy Yarmolenko medan Felipe Anderson samt Michail Antonio är frågetecken. Daniel Amartey är det enda klara skadeavbräcket för Leicesters del. Osäker status kring Wilfred Ndidi och Matty James.

Annons:

Leicester ur slag – tröttkört?

Leicester har spets, absolut, men kanske inte bredden som krävs för att med framgång hålla flera bollar i luften. Truppen känns något tröttkörd och stort fokus är förstås riktat på nästa veckas uppgift i Ligacupen.

Den senaste tiden har det sett riktigt oroväckande ut, inte minst med de färska förlusterna mot Southampton samt Burnley – motstånd i ungefärlig klass med West Ham. Att de plötsligt då skulle stå för en överkörning i afton har vi således svårt att se.

Gästerna har förvisso inget höjdarlag, vilket tabellen starkt understryker, men de stod åtminstone för en lovande prestation mot Everton och har faktiskt inte förlorat en enda match med siffror större än uddamålet sedan början av december månad; på sju matcher.

Känslan är att Leicester, på nytt, kan ställas inför problem och West Ham +1,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de torskar med uddamålet – ser ut som en bra position till 1,73x hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr i välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: West Ham United +1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,73
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:30, onsdag 22/1
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

Annons:


Annons: