Speltips inför Liverpool – Huddersfield 26/4: Storfavoriter – för stora?

Spelbloggare Publicerat: 25 april 2019

En vinst är det enda som räknas, men helst med krafterna hållna i behåll. Liverpool är förstås storfavoriter mot ett närmast hopplöst Huddersfield Town – ändå tror vi bestämt att siffrorna kan bli förhållandevis små i fredagens match på Anfield.

Annons:

Fredagsfotboll från Premier League. Bättre än så blir det inte! 21:00 är det avspark på Anfield och för oss svenska TV-tittare är Viasat Premium eller Viaplay kanalerna att ställa in. Då passar det väl ännu bättre att höja tempen med ett spel på matchen?

För Liverpool är det enda som räknas en trea. Så hade fallet förvisso varit alldeles oavsett när ett tunt Huddersfield stått för motståndet, men nu är det på allvar med kniven mot strupen. Tre matcher återstår, förhållandevis tacksamma på pappret, av årets seriespel och man är pinnen bakom serieledande Manchester City sedan deras 2-0-vinst över Manchester United i veckan.

Med andra ord skulle ett tapp mer eller mindre helt och hållet släcka titeldrömmen. Men att det skulle komma mot Huddersfield? Det känns orealistiskt på alla sätt och vis, vore en storskräll. På 35 matcher har jumbon ”The Terriers” enbart vunnit tre, skrapat ihop 15 pinnar och är med det klara för Championship sedan månader tillbaka.

Utöver det har Liverpool det facto vunnit nio matcher på raken, däribland över Bayern München, Tottenham Hotspur och Porto vid dubbla tillfällen, samt undvikit att förlora på 18 stycken. Toppform.

Sparar på krafterna

Gällande det fysiska ska nästa veckas Champions League-semifinal mot Barcelona vara helt oproblematisk, men det är klart att den tar visst mentalt fokus och att de mer färgstarka pjäserna kan komma att sparas om denna match leds bekvämt. Så lite som möjligt ska riskeras.

Känslan är därför att Liverpool kan komma att slå av på takten om de hamnar i en bekväm position, exempelvis leder matchen med 2-0 in i halvtidspausen. Dels med tempot och dels med byten.

Detta vore förstås inte Huddersfield, som enbart har hedern att spela för, emot. Deras enda mål med det hela blir att hålla siffrorna nere och slippa resa hem med svansen mellan benen. Offensivt borde de ha försvinnande lite att sätta emot.

Gästerna har hela fem spelare, i Isaac Mbenza, Adama Diakhaby, Philip Billing, Demeaco Duhaney samt Laurent Depoitre, tveksamma för spel samt Abdelhamid Sabiri helt out. Liverpool har frågetecken över Adam Lallana, Dejan Lovren, Fabinho och saknar därutöver Alex Oxlade-Chamberlain.

Vårt speltips inför matchen? Under 4,5 mål till oddset 1,65 hos Interwetten.

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få 150% bonus upp till 1 500 kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 4,5 mål
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 21:00, fredag 26/4
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.