Speltips inför Liverpool – Manchester City 10/11: Högt odds till veckans höjdpunkt

Spelbloggare Publicerat: 10 november 2019

Veckans match! Nummer ett mot nummer två i Premier League, de två enda nämnvärda av titelaspiranter – Liverpool och Manchester City. Vilket veckoavslut, va? Speltips, stream, odds och allt inför matchen hittar ni hos oss på Spelbloggare.

Annons:

1. Liverpool, 11: 31p, +16 mål
2. Manchester City, 11: 25p, +24 mål

Och tätt bakom finns Leicester City och Chelsea, som båda spelar under lördagen, före speltipset var skrivet samt publicerat – men är de ens av värde att nämna när det diskuteras titelstrid? Tveksamt, extremt, menar vi. Det här blir ett race mellan Liverpool och Manchester City.

Här har Liverpool en toppchans att rycka ifrån, lika stor som risken är för Manchester City att hamna en bra bit på efterkälken – och att hämta in nio pinnar, som avståndet vid händelse av en hemmavinst skulle bli, vore förstås extremt tufft, hur starka man än skulle vara framöver. En på alla sätt kritisk situation.

Hur ska då Liverpools framfart sättas stopp för? Treorna ramlar in, en efter annan, oavsett hur väl maskineriet snurrar på. När spelet klickar, då kan vilka som helst köras över. När det hackat, har de allt som oftast förmått att vinna i alla fall. Individuell styrka kombinerat med kollektiv sådan. Tio vunna, ett kryss och inte en enda förlust i Premier League. Mer eller mindre slutspelsklara i Champions League. Vidare i Ligacupen.

Gällande Manchester City är normalnivån, som bekant, möjligen den högsta i hela fotbollsvärlden. Däremot finns det ett par matcher, rena plattfall, som fortfarande sitter kvar i minnet och som varit orsaken till den – relativt – branta uppförsbacken; 2-3-förlusten borta mot Norwich City och 0-2-ditot hemma mot Wolverhampton Wanderers.

Inför veckans bortamöte med Atalanta (1-1) i Champions League, vilken var en nervkittlande historia, hade de vunnit sex matcher på raken. Den stora smällen var att att keepern, Ederson, fick kliva av skadad – ersättande Claudio Bravo visades dessutom ut under matchens slutfas – och han är därför ett osäkert kort inför denna toppfajt. Redan indisponibla, skadade, är Leroy Sané, Aymeric Laporte, Rodrigo, Oleksandr Zinchenko samt David Silva.

Borta för Liverpool är Nathaniel Clyne, Xherdan Shaqiri och Joel Matip. Även osäkert runt Jordan Henderson, som på grund av sjukdom missade veckans CL-möte med Genk (2-1-vinst).

Annons:

Krysset logiskt och inte oönskat

Vad kan det då bli av den här superbataljen? Veckans stora höjdpunkt. Den som sätter punkt för Premier League-veckan.

Av spelbolagen att döma ska det vara helt femtio-femtio. Vissa som värderar Liverpool som favoriter. Andra Manchester City. För oss är det mellanstigen som lockar – det oavgjorda utfallet till fantastiskt fint betalt; 3,65 gånger pengarna.

Hos Liverpool har en äkta vinnarkultur växt fram, då de på ett eller annat sätt nästintill alltid förmår att gneta sig till segrar – även när det ser lite halvdant ut spelmässigt. De är dock, såklart, medvetna om den styrka som Manchester City besitter och att ett oavgjort utfall skulle innebära att försprånget i toppen bibehålls.

Samtidigt blir det en en svår avvägning för Manchester City – hur mycket kan de riskera i jakten på en trea? Om det skulle stå lika på tavlan närmare slutet, kanske inte alltför mycket? Nu har de dessutom en del skadeproblem, där bland andra keepern Ederson riskerar missa matchen.

Med andra ord: ett rakt krysspel!

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% – 500 kr eller 100% – 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,70
Bolag: Unibet
Spelstopp: 17:30, söndag 10/11
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: