Speltips inför Liverpool – Manchester United 16/12: Rivalmöte

Simon Pålsson Publicerat: 16 december 2018

Det kittlar ordentligt inför söndagens rivalmöte i Premier League mellan formstarka Liverpool och fortsatt skakiga Manchester United.

Annons:

Det är äntligen dags för ett riktigt tungviktsmöte i Premier League igen och det är minsann inte vilken match som helst. Anfield står efter veckans urladdning i Champions League värd för det som kan vara den engelska högstaligans hetaste möte. Det klassiska mötet Liverpool mot Manchester United.

På senare år har maktskiftet mellan lagen också blivit allt tydligare och det som tidigare var ett Manchester United som dominerade har nu blivit ett Liverpool som för engelsk fotboll framåt. Det lär smärta ordentligt för gästerna.

Manchester United såg skakiga ut i veckans betydelselösa match mot Valencia och bevisade sig återigen som ett lag som inte går att lita på. Nu väntar Liverpool, ett av hela världens bästa lag för närvarande. Det känns osannolikt att José Mourinho ska kunna utmanövrera Jürgen Klopp här. Det skiljer för mycket.

Manchester United går på pumpen

Joe Gomez, Joel Matip och Trent Alexander-Arnold är alla skadade för Jürgen Klopp här. Det gör det aningen svårare att mönstra en optimal backlinje, men å andra sidan är Dejan Lovren en fullt ok mittback att slänga in och till höger i backlinjen kan en spelare som James Milner vikariera med den äran. Det lär inte heller skada i den här typen av potentiellt fysiska match. Det kanske rent av är en fördel.

Som bekant har Manchester United stora problem med skador och inte minst i backlinjen ser det lite darrigt ut. Det som varit årets bästa mittback, Victor Nilsson Lindelöf, finns inte tillgänglig. Det hade behövts. Marcos Rojo, Luke Shaw och Alexis Sanchez är övriga tre spelare som enligt rapporter inte kan spela den här matchen. Lägg där till tunga nyckelspelare som Anthony Martial och Chris Smalling som ses som osäkra kort nu. Troligen kommer dessa till spel ändå då det verkligen behövs i det här läget.

Det blir ofta speciella matcher mellan de här båda lagen och tack vare derbykaraktären har Manchester United bättre möjligheter att störa än vad de annars hade haft. Liverpool är ju ett betydligt bättre fotbollslag och bör vinna alla dagar i veckan, men om gästerna får till en mer fysisk matchbild kan de hota.

Men vår känsla är att Liverpool blir för svåra att stå emot redan i början av matchen. Manchester United har också varit anmärkningsvärt usla i början av sina matcher i höst.

Liverpool vinner (första halvlek) spelas till 2,11 gånger såsen hos Ohmbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Liverpool viner (första halvlek)
Odds:  2,11 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet
Spelstopp:  17:00, söndag 16/12
TV:   viasatpremium logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.