Speltips inför Liverpool – Norwich 9/8: Premier League-premiär!

Spelbloggare Publicerat: 8 augusti 2019

Väntan är över – nu är den stora Premier League-premiären här! CL-mästarna Liverpool tar i den emot serienykomlingen Norwich City på Anfield och därifrån bjuder Spelbloggare.se på ett skållhett speltips. Dessutom: startelvor, TV- och streaminginfo, de bästa oddsen och all statistik. 

Annons:
Välkomstkampanj: Dubbla dina vinster i matchen – upp till 5 000 kronor. Gäller nya kunder hos Mr Green. 

Annons:

Toppen mot botten. Ett Liverpool som var löjligt små marginaler från att roffa hem PL-titeln förra året, och som förutom det spelade hem världens största titel, mot ett Norwich City som är tillbaka i det engelska finrummet för första gången sedan 2016 och vars enda utstakade målbild är att stanna kvar.

Så, blir det att åka av direkt? Givetvis skulle fallet kunna bli sådant, även om det inte existerar så kallade enkla matcher i världens mest populära och kanske bästa fotbollsliga.

Liverpool arbetar med ett liknande, närmast identiskt, spelarmaterial som under fjolåret och tränaren Jürgen Klopp kan fortsätta arbeta i samma stil. Under hans sejour i klubben har man bara fortsatt ta kliv framåt och förra året lyckades de få betydligt bättre ordning på försvarsspelet; att skapa bättre balans i det offensiva kontra defensiva.

Offensivt håller Liverpool absolut världsklass. Det är bara att titta på vilka namn de har att laborera med på anfallsposterna: Roberto Firmino, Sadio Mané, Mohamed Salah, Xherdan Shaqiri och Divock Origi. Sätter skräck i vilket motståndarförsvar som helst och således även Norwichs.

Lite bitter är eftersmaken efter förra veckans Community Shield-final mot Manchester City, vilken förlorades efter straffsparkar. Men det är en titel utan större betydelse och i spelet fanns det stora positiva delar att hämta ut.

Gästerna var suveräna under förra årets Championship, vann serien med 94 inspelade pinnar på 46 matcher och på dessa antecknades de för 93 mål framåt. Jargongen var offensiv, fartfylld och frejdig anfallsfotboll. Helt annorlunda kommer det bli i Premier League och det blir spännande att se hur Daniel Farke och hans mannar klarar av den omställningen.

Annons:

Norwich – kommer undan med hedern i behåll?

Dominans av Liverpool? Det kommer det med all säkerhet att vara på Anfield i den stora Premier League-premiären. De är klasser bättre än Norwich – en typisk toppen mot botten-karakteriserad match – och allt annat än en trea vore ett fiasko modellen större.

Men detta är förstås också marknadens samt oddssättarnas tankar och vi menar istället att favoritskapet blivit lite för stort – och det öppnar upp för flera typer av värdespel, inte minst på handikapp- och målmarknader.

En premiär är en premiär och de blir ofta täta. Nykomlingar tenderar att kunna skrälla till det. Nämnas ska dock att det vore en oerhört förvånande om Norwich lämnade arenan med poäng i behåll.

Norwich är bottenmaterial i serien, absolut, men inget brödgäng och undertecknad ser deras chanser till att klara kontraktet som goda. Givetvis blir det lite annorlunda att behöva ställa om spelet i matcher som denna, med en tydligare defensiv approach. Här kommer det under stora perioder helt och hållet handla om försvarsspelet; att hålla ihop lagdelarna och täta till bakåt.

Lite krampaktigt såhär i premiären? Även om Liverpool troligen lämnar Anfield som vinnare och med en trea, behöver det inte betyda att siffrorna blir av utklassningskaraktär. Tanken: att gästerna trots allt kommer undan med hedern i behåll.

Att Liverpools Sadio Mané är osäker för att starta matchen är även det en faktor som kan tala för färre mål. I övrigt saknar de Nathaniel Clyne och eventuellt James Milner. Norwich har Christoph Zimmermann, Louis Thompson och Alexander Tettey skadelistade. Osäkert runt Timm Kloses status.

Under 3,5 mål totalt i matchen spelas hur som helst till 1,85 gånger pengarna hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, fredag 9/8
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.