Speltips inför Liverpool – Tottenham 27/10: Veckans höjdare!

Spelbloggare Publicerat: 27 oktober 2019

Rivalerna och storklubbarna Liverpool och Tottenham Hotspur sätter pricken över i:et på en alldeles utsökt fotbollssöndag – och vi på Spelbloggare.se levererar, i vanlig ordning, speltipset inför vad som komma skall.

Annons:

Ett historiskt möte. En historisk rivalitet. Ett toppmöte. 17:30 är det bara att knäppa på Viasat Premium, Viasat Ultra HD eller Viaplay.

När Liverpool för en vecka sedan spelade 1-1 borta mot Manchester United, efter att Adam Lallana kvitterat i den 85:e minuten, innebar det årets första tapp i Premier League och facit är numera alltså 8-1-0. Det placerar dem, förstås, som herre på täppan och ner till mästarna Manchester City är avståndet på sex betydande poäng.

Den spelmässiga insatsen mot ”De röda djävlarna” var lite sisådär, rätt uddlöst i de flesta momenten. Desto bättre var den när Genk i veckan städades av med fyra mål mot ett på bortaplan i Champions League. Alex Oxlade-Chamberlain med dubbla fullträffar. Kanske får chansen här också? Åtminstone ett antal minuter på planen.

Gästande Tottenham har varit i en djup svacka de senaste veckorna, vilken toppades med bland annat en brutal 2-7-förlust mot Bayern München och en 0-3-dito mot Brighton & Hove Albion, och därför satt det extra bra på sin plats med en äkta proppen ur-match mot Röda Stjärnan i CL under veckan – en 5-0-kross. Tillbaka på rätt spår nu?

Tuffa besked för ”Spurs” är att världskeepern Hugo Lloris alltjämt är indisponibel med en skada. Utöver det ser det desto bättre ut, enbart Ryan Sessegnon osäker. Liverpool har Nathaniel Clyne och Xherdan Shaqiri skadade. Joel Matip och Trent Alexander-Arnold kan också komma att behöva stå åt sidan.

Annons:

Underspel

Försvarsspelet som Tottenham visade prov på under den här perioden av svacka var under all kritik. Uruselt, för att tala klarspråk.

Men nu fick de i alla fall hålla en nolla i veckan, om än mot Röda Stjärnan, och här är de medvetna om att det mycket kommer handla om att sätta försvarsspelet och lyckas neutralisera Liverpools stjärnoffensiv. Defensiv approach. Annat vore naivt.

När Liverpool mötte Manchester United för en vecka sedan fanns det stora hål i spelet och det handlade framförallt om svårigheterna att vaska fram klara möjligheter. Direkt sprudlande var det heller inte dessförinnan mot Leicester City (2-1).

Toppmatcher som denna, även om ”Spurs” är en bra bit på efterkälken mot Liverpool, tenderar att kunna bli relativt tillknäppta och så har fallet varit när dessa två mött varandra på senare tid. Liverpool har vunnit tre stycken efter varandra, men det i tajta historier, varav alla klivit under 3,5 mål.

Samma visa på nytt? Under 3,5 mål plockas till fullt acceptabla 1,65x hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 17:30, söndag 27/10
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: