Speltips inför Liverpool – Wolverhampton 12/5: Avgörandet

Simon Pålsson Publicerat: 9 maj 2019

Liverpool drömmer om ligaguldet i Premier League och måste hemmaslå Wolverhampton i sista omgånge den 12 maj. I vårt speltips backar vi Jürgen Klopp.

Annons:

Liverpool kliver in i den allra sista omgången i Premier League med en hopplös (?) dröm om att äntligen vinna ligaguldet igen. Som ni säkert alla vet har Liverpool, som ett av få storlag i England, aldrig vunnit Premier League sedan ligan tog sin nya form säsongen 1992. Det är såklart ett underbetyg till en så stor klubb.

Det har på många sätt känts som att det här är säsongen som det äntligen skulle ske för Jürgen Klopp och många menar på att Liverpool egentligen gjort allting som kan krävas av ett guldlag. Med 94 inspelade poäng – som kan bli 97 poäng när 38 omgångar är spelade – bör man helt enkelt bli mästare. Men så finns ju såklart Manchester City.

Pep Guardiolas lag har gjort svindlande 91 mål på 37 matcher och samlat ihop en poäng mer än Liverpool inför den sista omgången. Det gör att Liverpool nu måste vinna för att ha någon som helst chans att ta sig upp på förstaplatsen.

Det ska sägas att Jürgen Klopp inte kan påverka resultaten i andra matcher, men det vore såklart otroligt smärtsamt om laget föll på att man inte vinner sin egen sista match. I veckan stod Liverpool för en sanslös vändning mot FC Barcelona och risken för baksmälla finns. Men det har ändå varit fyra hela vilodagar efter den matchen, varpå kroppar och skallar borde vara på plats inför söndagens möte.

Wolverhampton är svårslagna 

Faktum är att Wolverhampton är ett av få lag som Liverpool förlorat mot under den här säsongen. Det var i FA-cupen tidigare i år, närmare bestämt i januari, som laget föll med 2-1 på bortaplan och tappade en av sina bästa titelchanser för säsongen. I det första ligamötet mellan lagen vann Liverpool med 2-0 på bortaplan.

Annars har Wolves faktiskt varit lite av säsongens positiva överraskning och laget landar på sjundeplatsen, vilket gör att vi kan få se laget i Europa League nästa år. Kul. Formen är god med tre raka vinster, varav en mot Arsenal, varpå det helt klart hade kunnat finnas lättare motstånd i en sista omgång för Liverpool.

Att tunga spelare som Roberto Firmino, Naby Keita, Adam Lallana och troligen även Mohamed Salah missar är sålklart tungt. Däremot har Wolves bästa möjliga trupp att tillgå.

Liverpool måste gå stenhårt för vinst och Wolves kan fortsätta göra det bra mot topplagen. Det luktar målspel lång väg.

Båda lagen göra mål finns till hela 2,05 gånger insatsen hos Betway.

Annons:

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway
Spelstopp:  16:00, söndag 12/5
TV:   tvsex logo
Stream:   viaplay logo

 

 

 

 
Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.