Speltips inför Manchester City – Arsenal 11/3: Tungviktsmöte (uppskjuten)

Simon Pålsson Publicerat: 10 mars 2020

Arsenal är i ett enormt behov av trepoängare när man på onsdagskvällen spelar borta mot Manchester City i Premier League den 11 mars 2020.

  Spela vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är fullt fokus på Champions League om tisdags- och onsdagskvällarna nu för tiden – trodde de allra flesta. Men på grund av struliga omständigheter, av olika anledningar, har flera ligor behövt stuva om i sitt spelschema och klämma in lite överblivna matcher mitt i veckorna.

Den engelska ligan och Premier League är inget undantag, utan här finns matchen Manchester City och Arsenal som en hängmatch kvar i systemet. Det gör att man nu spelar den just denna vecka – för att hemmalaget sedan ska kunna förbereda sig på returen mot Real Madrid nästa vecka.

Senast förlorade Pep Guardiola mot rivalen Manchester United med 0-2 och det var bara ännu ett bevis på att laget är på väg åt en riktning som vi inte hade kunnat ana tidigare – åtminstone i Premier League. Nu är frågan om motivationen finns inför den här matchen?

Hemmalaget har egentligen ingenting att spela för, medan Arsenal har allt att spela för. Med allt fokuserar vi främst på Europaplatserna, där drömmen om Champions League är avlägsen men vid liv. Tre poäng här hade hjälpt Mikel Arteta i den ambitionen.
Annons:

Mikel Arteta går för vinst

Manchester City har faktiskt inga skador eller andra avbräck att ta i beaktning, sånär som på Kevin de Bryne, Leroy Sané och Aymeric Laporte förstås. Det är spelare som ska vara tillbaka i någon form av träning (åtminstone den först- och sistnämnda) men som inte är redo för spel än. Vad det verkar. Det känns som att fokus ligger på att få spelare redo att lira till Champions League, snarare än i det inhemska ligaspelet.

Då är Arsenal ett lag med ett helt annat fokus, med tanke på att man försöker nå en plats till Champions League. Enda sättet att kunna göra det är genom att avsluta säsongen starkt, och formen på slutet med tre raka vinster pekar i alla fall åt rätt riktning. Lucas Torreira, Cedric Soares, Kieran Tierney, Calum Chambers, Sead Kolasinac och Hector Bellerin är inte med i matchen på Etihad Stadium.

Hur som helst tror vi att motivationen talar för bortalaget här, och i våra ögon är man inte ett sämre lag just nu när det kommer till matcher i Premier League.

Arsenal +2 (asian handicap) spelas till svindlande höga 1,55 gånger krämen hos Coolbet.y

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Arsenal +2 (asian handicap)
Odds:  1,55
Bolag:  Coolbet
Spelstopp: 20:30, onsdag 11/3
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 
Annons:


Annons: