Speltips inför Manchester City – Aston Villa 26/10: Dubbla degen i tidiga PL-matchen

Spelbloggare Publicerat: 23 oktober 2019

Lördagens startskott från Premier League tas från Etihad Stadium, där Manchester City står för värdskapet mot ett formstarkt Aston Villa med oförväntad offensiv lusta – och från vår sida är planen att mer än dubbla det investerade kapitalet med vårt speltips.

Annons:

Den klassiska 13:30-matchen. Manchester City mot Aston Villa på Viasat Premium och Viaplay med inför-, under- och eftersnack. Det är bara att bädda ner er i soffan! Och varför inte höja tempen med ett spel på matchen?

Väntat här är att Manchester City ska köra över Aston Villa – i en klassisk toppen mot botten-match. Nu har förvisso de senare nämnda lyft i tabellen, men det vore knappast chockerande om de in i slutet skulle vara inblandade i kontraktsstriden. Handlar i första hand om att undvika bli en del av bottentrion.

Nykomlingen kommer dock hit rejält stärkta av dubbla vinster – 2-1 över Brighton & Hove Albion samt fenomenala 5-1 borta över Norwich City – och det följde upp ett kryss 2-2-kryss mot Burnley. Offensiva besked, vecka efter vecka.

Manchester City trummar på och är allt som oftast dominanta i serielunken, men ett par tapp har ställt till det lite smått, som 0-2-förlusten hemma mot Wolverhampton Wanderers i början av oktober månad, och när Liverpool vunnit matcher på löpande band är avståndet upp till dem redan på sex pinnar. Gäller i den här typen av matcher är idel fullpottare.

Leroy Sané, Aymeric Laporte, Rodrigo samt Oleksandr Zinchenko, alla skadade, saknas för City. Inte mycket av överdrivet värde för förutsättningarna inför matchen. Gästernas enda avbräck är i deras tur på Jota.

Annons:

Minst två mål framåt i fem raka matcher

Att hålla nollan borta mot Manchester City på Etihad Stadium. Det är närmast helt otänkbart. Hemmamål är således att räkna med. City-formen är därutöver alldeles fantastisk; senast i veckans Champions League krossades ett normalt kompetent Atalanta med fem mål mot ett. Suveräna besked.

Uppenbart är det emellertid att Manchester City faktiskt är defensivt sårbara, delvis orsakat av att de är så extremt framåtlutade i positionerna. Alltid full fart framåt. Oftast inte problem för deras del att släppa in ett eller två mål.

Detta hoppas förstås Aston Villa kunna utnyttja när omställningsmöjligheter dyker upp – och det ska de ha större chans till än vad spelbolagen indikerar på.

Offensiv lusta, fantasi och nyfikenhet har varit bortalagets signum de senaste veckorna, nu när formen drastiskt vänt till det bättre. Minst två mål framåt har det blivit i fem matcher efter varandra, varav enbart en förlorats, 2-3 i baken borta mot Arsenal. Målskyttet är fördelat på en handfull spelare, så man är heller inte beroende av enstaka sådanas form. Sundhetstecken.

Hos Betfair Sportbook får vi oddset 2,15 för att det ska målas åt båda håll och det synas med glädje.

Annons:
  Testa Betfair Oddsbörs och få 450 kronor i riskfritt spel!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportbook
Spelstopp: 13:30, lördag 26/10
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: